Γενναιοδωρία είναι να δίνεις περισσότερα από αυτά που μπορείς. Υπερηφάνεια είναι να παίρνεις λιγότερα από αυτά που χρειάζεσαι. Khalil Gibran, 1883-1931, Λιβανοαμερικανός ποιητής & φιλόσοφος

Κ. Μπάρκας: Ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε τη χώρα από το μνημόνιο τον Αύγουστο του 2018

25 Ιούνιος, 2019

«Η Νέα Δημοκρατία δεν άλλαξε ξαφνικά προβιά. Μιλάει για 12ωρα και 7ήμερη εργασία. Είναι αυτοί που μείωσαν κατά 22% τον κατώτατο μισθό και εισήγαγαν τον υποκατώτατο, εκτοξεύοντας την ανεργία, είναι οι ίδιοι που οδήγησαν τη μεσαία τάξη σε πλήρη κατάρρευση. Αντίθετα, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αυτός που έβγαλε τη χώρα από το μνημόνιο, τον Αύγουστο του 2018» δήλωσε μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Εργασίας και υποψήφιος βουλευτής Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό REAL FM.

Όπως ανέφερε, «εμείς έχουμε θέσει ενώπιον του ελληνικού λαού το πρόγραμμά μας. Ο ίδιος ξέρει τι έχουμε πράξει τα τελευταία αυτά χρόνια, πως στηρίξαμε το δημόσιο σύστημα παιδείας, αλλά και πως επιτρέψαμε τη δωρεάν πρόσβαση στην υγεία για όλους και όλες, πως στηρίξαμε τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα με την τελευταία μείωση των φορολογικών συντελεστών, πως μειώσαμε την ανεργία κατά 8 μονάδες και υπερασπιστήκαμε τα εργασιακά δικαιώματα, αλλά και πως η ψήφιση του μέτρου για τις 120 δόσεις έδωσε τη δυνατότητα στους ανθρώπους που είχαν βρεθεί εκτός συστήματος ασφάλισης να συνταξιοδοτηθούν».

Ερωτώμενος για την τηλεμαχία, ο υφυπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι «με ευθύνη των κομμάτων της αντιπολίτευσης και, συγκεκριμένα, της ΝΔ, του Κινήματος Αλλαγής και του ΚΚΕ, δεν θα γίνει μία συζήτηση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών σε αυτήν την προεκλογική περίοδο. Η ευθύνη είναι τεράστια, καθώς φαίνεται πως στην πραγματικότητα δεν ήθελαν αυτό το debate, εφευρίσκοντας συνέχεια δικαιολογίες, τη στιγμή που ο πρωθυπουργός δέχτηκε να γυρίσει αυθημερόν από τη σύνοδο κορυφής».

Τέλος, αναφορικά με το πρόγραμμα της ΝΔ, ο κ. Μπάρκας τόνισε: «Κάθε μέρα, ο κ. Μητσοτάκης μέσα από τις δηλώσεις του παρουσιάζει το πραγματικό πρόγραμμα της ΝΔ, είτε για την επίθεση στα εργασιακά, είτε όσον αφορά τη διάλυση του κοινωνικού κράτους και κατόπιν τα στελέχη της ΝΔ προσπαθούν να τις ανασκευάσουν. Ο κ. Μητσοτάκης από την Κρήτη δήλωσε πως δεν πρόκειται να προβεί σε καμία μείωση της φορολογίας πριν από το 2020 και χωρίς διαπραγμάτευση, παρά μόνο για τις μεγάλες επιχειρήσεις, αυτούς που θέλει ουσιαστικά δηλαδή, να υπερασπιστεί. Αντίθετα, εμείς έχουμε δεσμευτεί για μείωση του μεσαίου συντελεστή του ΦΠΑ από το 13% στο 11%, για στοχευμένες φοροελαφρύνσεις, αλλά και για μεσοσταθμική μείωση του ΕΝΦΙΑ» υποστήριξε ο κ. Μπάρκας.

Read previous post:
Αλ. Τσίπρας: Κινδυνολογεί ο κ. Μητσοτάκης για να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του

Επίθεση στον πολιτικό του αντίπαλο, γιατί κινδυνολογεί σε σχέση με το πιθανό αποτέλεσμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου, εξαπέλυσε ο...

Close