Όποτε στερούμε τις ελευθερίες από αυτούς που μισούμε, ανοίγουμε το δρόμο για να χάσουν τις ελευθερίες τους αυτοί που αγαπάμε. - Wendell Willkie, 1892-1944, Αμερικανός πολιτικός

Κ. Μπακογιάννης: Δεν έχουν καταμετρηθεί τα επικίνδυνα κτίρια της Αθήνας

12 Φεβρουάριος, 2019

Δεν έχουν καταμετρηθεί τα επικίνδυνα κτίρια της Αθήνας, δηλώνουν ο υποψήφιος δήμαρχος, Κώστας Μπακογιάννης και ο καθηγητής αντισεισμικών κατασκευών Παναγιώτης Καρύδης.

Ο καθηγητής κ. Καρύδης, εξέφρασε την εκτίμηση ότι είναι περισσότερα από 1.400 τα επικίνδυνα κτίρια στην Αθήνα και ανάφερε ότι «δεν έχει γίνει ποτέ ούτε επιθεώρηση, ούτε καταγραφή τους», με τον υποψήφιο δήμαρχο να επιβεβαιώνει ότι «δεν έχουν καν καταμετρηθεί». Πρόσθεσε ωστόσο πως «συνθέτουν τον κτιριακό μας πλούτο, αρκεί να χρησιμοποιήσουμε διάφορα εργαλεία». Σύμφωνα με τον κ. Μπακογιάννη, απαιτούνται φορολογικά κίνητρα, κίνητρα μέσω των δημοτικών τελών και μεταφορά του συντελεστή δόμησης.

Από την πλευρά του, ο κ. Καρύδης εξήγησε αναλυτικά τις αιτίες που προκαλούν την κατάρρευση αυτών των κτισμάτων και κατέθεσε προτάσεις, προκειμένου «αυτά τα επικίνδυνα κτίρια να αναγεννηθούν».

Read previous post:
Πρωτόκολλο συνεργασίας για την υποστήριξη των ανηλίκων που εμπλέκονται στην Ποινική Δικαιοσύνη

Πρωτόκολλο συνεργασίας για την υποστήριξη των ανηλίκων που εμπλέκονται στην Ποινική Δικαιοσύνη, υπογράφηκε σήμερα ανάμεσα στην μονάδα εφηβικής υγείας (ΜΕΥ)...

Close