Αν κάποιος στοχεύει ψηλά, ο πολύς κόσμος δε θα το καταλάβει όταν πετύχει - Nicolás Gómez Dávila, 1913-1994, Κολομβιανός συγγραφέας

Κ. Γαβράς:« Η ευρωπαϊκή ιδέα έχει ηττηθεί στην Ευρώπη»

11 Ιούνιος, 2018

Τις ανησυχίες του για την σημερινή Ευρώπη με τα προβλήματα που την ταλανίζουν, κυρίως το μεταναστευτικό, αλλά και τη μετατόπιση του πολιτικού ενδιαφέροντος σε εκείνο του οικονομικού, μοιράσθηκε ο διεθνούς φήμης ελληνογάλλος σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του με τίτλο « Πήγαινε όπου είναι αδύνατον να πας», (Va ou il est impossible d’ aller) στην εφημερίδα La Tribune de Montelimar.

Ο παγκοσμίου φήμης σκηνοθέτης εξηγεί οτι ανέκαθεν αρνιόταν να γράψει βιβλίο. Κάποτε μάλιστα το προσπάθησε με έναν δημοσιογράφο, αλλά γρήγορα τα εγκατέλειψε. Αυτή τη φορά όμως αποφάσισε να προβεί στο εγχείρημα λόγω των εγγονιών του τα οποία, όπως λέει, όσο μεγαλώνουν τόσο περισσότερες ερωτήσεις του κάνουν όπως π.χ… τι έκανε όταν έφθασε στην Γαλλία, τι του συνέβη. Συχνά, όπως εξηγεί, τον συγκρίνουν με τους μετανάστες που φθάνουν από τις εμπόλεμες ζώνες. «Τότε αποφάσισα να γράψω ένα βιβλίο για να βάλω στα πράγματα στη θέση τους», λέει χαμογελώντας.

Οταν ξεκίνησε να γράφει βυθίσθηκε ολοκληρωτικά στην γραφή η οποία δεν έχει καμία σχέση με το γράψιμο ενός σεναρίου. Δεν σκέφτεσαι εικόνες, αλλά λέξεις.Το περιγράφει σαν μία εκπληκτική εμπειρία και το αφιερώνει στην οικογένειά του και τα πολυπληθή εγγόνια του τα οποία τον ρωτούν ασταμάτητα.

Read previous post:
Ο όμιλος Volkswagen ανακοίνωσε ότι θα καθυστερήσει την παραγωγή περίπου 250.000 αυτοκινήτων

Ο όμιλος Volkswagen ανακοίνωσε ότι θα καθυστερήσει την παραγωγή περίπου 250.

Close