Στο χρηματιστήριο, μην προσπαθείς να αγοράσεις πάντα στην κατώτερη και να πουλάς στην ανώτερη τιμή. Αυτό δεν μπορεί να γίνει παρά μόνο από ψεύτες. Bernard Baruch, 1870-1965, Αμερικανός επιχειρηματίας & πολιτικός

Jumbo: Άνοδος πωλήσεων 8% το διάστημα Ιουλίου – Νοεμβρίου

11 Δεκεμβρίου, 2019

 

Με ρυθμό 8% αναπτύσσονται οι πωλήσεις του Ομίλου Jumbo το χρονικό διάστημα Ιουλίου-Νοεμβρίου 2019, σε σχέση τόσο με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, όσο και με το προηγούμενο τρίμηνο (Ιούλιος-Σεπτέμβριος).

Τον Νοέμβριο, ξεκίνησε η λειτουργία του νέου ιδιόκτητου υπερ-καταστήματος (14.000 τμ, περίπου) στο Brasov της Ρουμανίας, η οποία αναμένεται να προσδώσει νέα δυναμική στα μεγέθη του Ομίλου Jumbo.

Όπως αποφάσισε η πρόσφατη γενική συνέλευση των μετόχων (6 Νοεμβρίου 2019), από το έτος 2020, η εταιρική χρήση στον Όμιλο Jumbo θα ξεκινά τον Ιανουάριο και θα λήγει τον Δεκέμβριο κάθε έτους.

Ειδικά για φέτος, η οικονομική χρήση ξεκίνησε την 1η Ιουλίου 2019 και θα ολοκληρωθεί την 31η Δεκεμβρίου 2019.

H διοίκηση της εταιρείας είχε ανακοινώσει την πρόθεσή της, η μερισματική πολιτική της εταιρείας να είναι αυξημένη κατά 20% και για τη φετινή και για την επόμενη χρήση. 
Επομένως, οι μέτοχοι για την 6μηνη χρήση (Ιουλίου-Δεκεμβρίου) προϋπολογίζεται ότι θα δικαιούνται μερίσματος που θα αντιστοιχεί στο 1/2 του ετήσιου μερίσματος της χρήσης, που έληξε την 30.6.2019, προσαυξημένο κατά 20%, δηλαδή μεικτό ποσό 0,282 ευρώ ανά μετοχή.   

Σημειώνεται, ότι πρόθεση της διοίκησης είναι να εισηγηθεί στην επερχόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, την άμεση σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων εντός του Ιανουαρίου 2020, με αντικείμενο την έκτακτη διανομή του 80% περίπου του φετινού μερίσματος (μεικτό ποσό 0,22 ευρώ/μετοχή), το οποίο θα ληφθεί από φορολογημένα έκτακτα αποθεματικά από μη διανεμηθέντα κέρδη προηγούμενων χρήσεων, χωρίς να περιμένει την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων την άνοιξη του 2020.
 

Read previous post:
Βαλβέρδε: «Απαντήσαμε με ποιότητα»

    Στην αλλαγή συστήματος και προσώπων, στάθηκε ο Ερνέστο Βαλβέρδε, λίγο μετά την εκτός έδρας νίκη της Μπαρτσελόνα επί της...

Close