Οι καλές εταιρείες ικανοποιούν ανάγκες. Οι μεγάλες εταιρείες δημιουργούν αγορές. - Philip Kotler, 1931-, Αμερικανός γκουρού του μάρκετινγκ

JP Morgan: για ποιους λόγους ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναγκαστεί να συμβιβαστεί

26 Ιανουαρίου, 2015

Η JP Morgan αναφερόμενη στο εκλογικό αποτέλεσμα και τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι η ελληνική κυβέρνηση θα αναγκαστεί τελικά να συμβιβαστεί.

Ο επενδυτικός οίκος αναφέρει επίσης ότι η πίεση στις διαπραγματεύσεις και στην Ελλάδα θα προέλθει από τέσσερις πλευρές.

– Από τον χρηματοοικονομικό και τραπεζικό τομέα της Ευρώπης. Η JP Morgan τονίζει ότι η πίεση αυτή δεν θα κατανεμηθεί ισομερώς και η Ελλάδα θα δεχτεί το μεγαλύτερο πλήγμα.

– Από την αποπληρωμή του χρέους. «Η Ελλάδα πρέπει να αποπληρώσει 8,5 δισ. ευρώ στο ΔΝΤ κι άλλα 6,7 δισ. ευρώ στην ΕΚΤ, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο» εξηγεί.

– Από την ανάγκη των ελληνικών τραπεζών να έχουν συνεχή πρόσβαση στα κεφάλαια της ΕΚΤ. Για να συμβεί αυτό, η χώρα μας θα πρέπει να ολοκληρώσει την αξιολόγηση από την τρόικα και να συμφωνήσει στην πιστοληπτική γραμμή στήριξης, όπως έχει δηλώσει ο επικεφαλής της Μάριο Ντράγκι.

-Από την επιθυμία της Ελλάδας να συμμετάσχει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, πράγμα που όπως έχει ξεκαθαρίσει ο Ντράγκι, για να γίνει προϋποθέτει ότι η χώρα βρίσκεται σε πρόγραμμα.

Read previous post:
Bloomberg: Τι οδήγησε στην ήττα του Σαμαρά

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg αναφέρεται στην ήττα του Αντώνη Σαμαρά εστιάζοντας στα λάθη που έγιναν, τις κακές επιλογές προσώπων, τα...

Close