Η Ρωσία έχει δύο στρατηγούς που μπορεί να εμπιστεύεται: Τους στρατηγούς Ιανουάριο και Φεβρουάριο - Τσάρος Νικόλαος

Ιωάννινα: Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑΠροοδευτική Συμμαχία

19 Μαΐου, 2019

Επίθεση στην Ν.Δ για εξαπέλυσε από τα Ιωάννινα ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο οποίος μίλησε σε ανοικτή πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με θέμα: Ήρθε η ώρα των πολλών-Έχουμε την δύναμη. Τόνισε πως το πρόγραμμά της ΝΔ είναι ενός κακοφορμισμένου νεοφιλελευθερισμού που καταβαραθρώνει κάθε έννοια και κάθε μορφή κοινωνικού συμβολαίου.

Ο υπουργός είπε πως αν και η προεκλογική περίοδος έχει ακόμη μια εβδομάδα, ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία έχει μια μεγάλη νίκη και μεταξύ άλλων επισήμανε:

«Η νίκη αυτή, είναι ότι εξαναγκάσαμε τον Μητσοτάκη και την νεοφιλελεύθερη Ν.Δ. να μιλήσουν για το πραγματικό τους πρόγραμμα, αυτό που με απίστευτο κυνισμό και με όρους εργαστηρίου, επεξεργάζονται ως κομμάτι της πιο σκληρής νεοφιλελεύθερης δεξιάς.

Εδώ και δύο εβδομάδες έχει αναγκαστεί να φύγει από τα fakenews, τον χειραγωγικό λόγο, τις δολοφονίες των χαρακτήρων και να ομολογήσει αυτό που πραγματικά σκέφτεται για την χώρα… Σχεδόν όλες οι προτάσεις που λέει σήμερα η Ν.Δ έχουν ως κοινό παρανομαστή το ΔΝΤ. Αυτό το ζήσαμε σε πολλές περιπτώσεις και να μην απαριθμώ ζητήματα ΔΝΤ. Είναι το πρόγραμμα ενός κακοφορμισμένου νεοφιλελευθερισμού που καταβαραθρώνει κάθε έννοια και κάθε μορφή κοινωνικού συμβολαίου.

Είναι πρόγραμμα που έχει πολύ σοβαρές πολιτικές συμμαχίες στην Ευρώπη, εκφράζεται από τον Μ. Βέμπερ και την πιο ακραία συντηρητική τάση του Λαϊκού Κόμματος, δεν είναι περιοριστικό στην οικονομία και στην εργασία , διαχέεται σε όλη την σφαίρα των δημόσιων πολιτικών, στο πεδίο των δικαιωμάτων, στο πολιτικό σύστημα.

Στην εκδήλωση ομιλητές ήταν επίσης, ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ και υποψήφιος ευρωβουλευτής Γιώργος Πετρόπουλος, καθώς και τα μέλη του συντονιστικού της εκλογικής επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Μπίστης, Γιώργος Παναγιωτόπουλος και Γιάννης Ραγκούσης.

Ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ και υποψήφιος ευρωβουλευτής Γιώργος Πετρόπουλος, στάθηκε στην κρισιμότητα της αναμέτρησης και ανέλυσε το φαινόμενο της ακροδεξιάς. Μίλησε για μια υβριδική κατάσταση, όπου συναντιέται ο κοινωνικός συντηρητισμός , η ρητορική της μισαλλοδοξίας και του μίσους με τον νεοφιλελευθερισμό.

Ο Γιάννης Ραγκούσης τόνισε πως το αποτέλεσμα της αναμέτρησης θα αποτελεί ιστορικό αποτύπωμα. Ειδικότερα ανέφερε:

«Οι επερχόμενες εκλογές θα αναδείξουν τα πρώτα μεταμνημονιακά δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια στην διπλή μάχη των εκλογών.

Άρα ο,τιδήποτε κάνουμε , θα μπορούσε να πει κανείς, εγώ δεν νιώθω ότι υπερβάλω, είναι ιστορικό αποτύπωμα γιατί είτε καλό , είτε στραβό θα σημαδέψει μια ολόκληρη περίοδο. Επίσης ο κ. Ραγκούσης άσκησε σκληρή κριτική στο ΚΙΝΑΛ ότι δεν εκπροσωπεί τον κόσμο της προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης , γιατί το τελευταίο διάστημα, «έχει ταυτιστεί σε όλες τις μεγάλες στρατηγικές επιλογές επί των οποίων κλήθηκε να πάρει θέση , με την Δεξιά του Μητσοτάκη, του Σαμαρά ,του Γεωργιάδη, του Βορίδη και του Βαγγέλη Μαρινάκη».

Ο Νίκος Μπίστης τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε δυσμενείς συνθήκες άσκησε αριστερή πολιτική, ενώ έκανε λόγο, «για φανερή διαπλοκή της Ν.Δ. με τον κ. Μαρινάκη που έχει στοιχεία Μπερλουσκονισμού».

Ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος , υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία , έχει διαλέξει στρατόπεδο και αυτό είναι η Ευρώπη των πολλών. Παράλληλα, χαρακτήρισε την εκλογική αναμέτρηση για το Ευρωκοινοβούλιο , ιδιότυπες ευρω-εθνικές εκλογές, ευρωπαϊκές εκλογές με εθνικό μήνυμα, ενώ πρόσθεσε, «είναι εθνική εντολή, άρα η στάση ευθύνης μας, είναι διαφορετική».

Read previous post:
Όγδοο ευρωπαϊκό η ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Στο 8ο διαδοχικό φάιναλ φορ και 16ο τα τελευταία 17 χρόνια και στον 13ο τελικό, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας στέφθηκε πρωταθλήτρια...

Close