Οι Αμερικανοί πιστεύουν πως όταν ξέρεις κάτι, θα πρέπει κάτι να κάνεις γι’ αυτό - John Le Carré

Ιωάννα Μαγοπούλου: Σημαντική η πρόκριση στην Ολυμπιάδα Νέων

28 Μαΐου, 2018

Συναντήσαμε την Ιωάννα Μαγοπούλου στο κλειστό γυμναστήριο Μίκρας, όπου προπονείται καθημερινά επί τέσσερις ώρες. Η 15χρονη μαθήτρια από τη Σίνδο Θεσσαλονίκης κατάφερε να είναι η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια ρυθμικής γυμναστικής που προκρίθηκε για να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων, που θα διεξαχθούν στην πρωτεύουσα της Αργεντινής, σε λίγους μήνες.

     «Είναι πολύ σημαντικό για εμένα και μόνο που προκρίθηκα στην Ολυμπιάδα Νεότητας και στο Πανευρωπαϊκό  και είμαι ευχαριστημένη από το Πανελλήνιο, διότι κατάφερα να κάνω πολύ καλά τα προγράμματα μου και να αποδείξω ότι μπορώ να φτάσω αρκετά ψηλά» είπε, μιλώντας στην Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου και στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.  

    «Φύλακας άγγελος» της, η προπονήτρια της, Έφη Μπλέκα που υπήρξε και η ίδια αθλήτρια ρυθμικής γυμναστικής και γνωρίζει τις απαιτήσεις και τις θυσίες που χρειάζεται να κάνει η Ιωάννα για να φτάσει στην κορυφή. «Η Ιωάννα ξεκίνησε 10 ετών τη ρυθμική, έχει μεγάλο ταλέντο για το άθλημα», είπε και επισήμανε ότι:  «Εφέτος η χρόνια ήταν παρά πολύ σημαντική διότι μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα κατέκτησε παρά πολλούς στόχους προκρίθηκε στην Ολυμπιάδα νέων, βγήκε πρωταθλήτρια Ελλάδος στην κατηγορία νεανίδων, το 2018 και έχει προκριθεί και για το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Ισπανία για αυτό και η χαρά για εμάς είναι τριπλή».

 
    Ήδη με την πρόκριση της η Ιωάννα Μαγοπούλου κατάφερε κάτι μοναδικό για τη χώρα μας καθώς στην Ιστορία του θεσμού για πρώτη φορά η Ελλάδα θα συμμετάσχει στο άθλημα της ρυθμικής. «Μου αρέσει περισσότερο η μπάλα και το πρόγραμμα το έχω δουλέψει αρκετά και σε σχέση μετά υπόλοιπα μου βγαίνει πολύ πιο εύκολα. Χρειάζεται αντοχή ευλυγισία σκέψη συγκέντρωση είναι παρά πολύ ωραίο είναι καλλιτεχνικό και θέλει όταν εκτελείς ένα πρόγραμμα ειδικά σε έναν αγώνα να δείχνεις ότι έχεις ασχοληθεί πάρα πολύ και σου αρέσει αυτό που κάνεις» ανέφερε.  

    Η προπονήτρια της 15χρονης αθλήτριας, περιέγραψε την αντίδραση της όταν αντίκρισε τις κορυφαίες αθλήτριες του κόσμου. «Η Ιωάννα δεν είχε την εμπειρία ήταν η πρώτη διεθνής της συμμετοχή. Την πρώτη ημέρα που πήγαμε και είδε ποσό υψηλό ήταν το επίπεδο η αλήθεια είναι ότι σοκαρίστηκε, μου είπε είναι τόσο καλές και για αυτό είναι τόσο σημαντικό διότι η Ιωάννα δεν είχε την εμπειρία, την απέκτησε σε έναν τόσο σημαντικό αγώνα και τα κατάφερε».
 

    Μπορεί η καθημερινότητα της να είναι δύσκολη με πολύωρες σκληρές προπονήσεις και απαιτήσεις στο σχολείο, η Ιωάννα όμως είναι αποφασισμένη να τα καταφέρει και τόνισε πως, «είναι δύσκολο, αλλά προσπαθώ και αφού προσπαθώ τα καταφέρνω, γιατί πηγαίνω στο σχολείο, έρχομαι στην προπόνηση και όταν γυρίζω διαβάζω όσο χρειάζεται έτσι ώστε την επόμενη ημέρα να είμαι συνεπής  και στο σχολείο».

    Η νεαρή αθλήτρια εκμυστηρεύτηκε ότι «χρειάζεται αντοχή, ευλυγισία, σκέψη και συγκέντρωση. Είναι παρά πολύ ωραίο άθλημα, είναι καλλιτεχνικό και θέλει όταν εκτελείς ένα πρόγραμμα ειδικά σε έναν αγώνα να δείχνεις ότι έχεις ασχοληθεί πάρα πολύ και σου αρέσει αυτό που κάνεις» και αναφέρθηκε στους στόχους που έχει θέσει. «Σε έναν μήνα περίπου είναι το ευρωπαϊκό και θέλω παρά πολύ να είμαι στην οκτάδα και να περάσω σε τελικό οργάνων και για την Ολυμπιάδα Νεότητας είναι ήδη σημαντικό που θα λάβω μέρος και είναι αρκετό αυτό για μένα» είπε.

 Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου

 

Read previous post:
Aντρέα Καμιλλέρι: «Αν και είμαι τυφλός, τα όνειρά μου είναι γεμάτα χρώματα»

Ειναι ο δημιουργός του πασίγνωστου «Επιθεωρητή Μονταλμπάνο».

Close