Η ουσία της πολιτικής δεν είναι η μονολιθική προσκόλληση στο παρελθόν, αλλά το συνετό και διερευνητικό ενδιαφέρον για το μέλλον. Huber Humphrery, 1911-1978, Αμερικανός πολιτικός, αντιπρόεδρος ΗΠΑ

ITF: «Έχουν ακυρωθεί συνολικά 900 τουρνουά»

Η Διεθνής Ομοσπονδία Τένις (ITF) ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των τουρνουά που έχουν ακυρωεί ανά την υφήλιο, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, έφθασε στις 900 (!) διοργανώσεις. Η υγειονομική κρίση που πλήττει την ανθρωπότητα, έχει σταματήσει κάθε αγωνιστική δραστηριότητα και κατά συνέπεια έχει επιπτώσεις και στο τένις.
Από την ITF, ανακοινώθηκε πως εφαρμόζεται μια σειρά μέτρων για να διασφαλισθεί η ασφάλεια της εργασίας και να προστατευθεί ο κόσμος του τένις. Μάλιστα, ο πρόεδρος, Ντέϊβιντ Χάγκερτι έκανε γνωστό πως παραιτείται από το 30% του μισθού του.
«Η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε αποτελεί βασική πρόκληση για την οργάνωση και το άθλημα μας. Στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και βιωσιμότητα του αθλήματος σε συνεργασία με τις 120 χώρες μέλη της διεθνούς ομοσπονδίας», επεσήμανε ο Χάγκερτι.
Η ITF που εδρεύει στο Λονδίνο, ανακοίνωσε πως οι εργαζόμενοι της, θα πρέπει να επωφεληθούν από το πρόγραμμα διατήρησης θέσεων εργασίας της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου για να αντιμετωπίσει την κρίση της υγείας που καταστρέφει την οικονομία. Πρόκειται για ένα σύστημα που θα τους επιτρέψει να διατηρήσουν το 80% του μισθού τους.

 Γ. Διακογιάννης

Read previous post:
Πέθανε η Ελένη Κιούμπιτ, ιδρυτικό μέλος της Επιτροπής για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

Έφυγε από τη ζωή μετά από μακρόχρονη ασθένεια η Ελένη Κιούμπιτ, ιδρυτικό μέλος και επί χρόνια γενική γραμματέας της Βρετανικής...

Close