Από τους 22 πολιτισμούς που έχουν εμφανιστεί στην ιστορία, οι 19 κατέρρευσαν όταν έφτασαν στο ηθικό επίπεδο που είναι τώρα η Αμερική - Arnold j. Toynbee, 1889-1975, Βρετανός ιστορικός

Fitch: Ο κορωνοϊός μπορεί να οδηγήσει την παραγωγή πετρελαίου σε πλεόνασμα

Το ξέσπασμα του κορωνοϊού μπορεί να περιορίσει την αύξηση της κατανάλωσης πετρελαίου και να οδηγήσει σε πλεόνασμα παραγωγής έναντι της ζήτησης, αν συνεχίσει να εξαπλώνεται, εκτιμά η Fitch.

Σε ανάλυσή της, επισημαίνει ότι οι τιμές του μαύρου χρυσού βρίσκονται υπό διαρκή πίεση το τελευταίο διάστημα, με το brent από τις παρυφές των 70 δολαρίων στα 56 δολάρια το βαρέλι στις αρχές Φεβρουαρίου.

Όπως σημειώνει, σε περίπτωση ουσιαστικά χαμηλότερων τιμών θα είναι μεγαλύτερη πρόκληση για επιχειρήσεις του κλάδου με αξιολόγηση στην κατηγορία «Β» να βγουν στις διεθνείς αγορές.

Σε κάθε περίπτωση, κρίσιμο είναι το πόσο χρονικό διάστημα θα χρειαστεί ώστε οι μεταφορές και η βιομηχανία στην Κίνα να επιστρέψουν σε φυσιολογικά επίπεδα. Να σημειωθεί ότι η χώρα καλύπτει το 15% της παγκόσμιας κατανάλωσης.

Read previous post:
Αναστολή λειτουργίας νηπιαγωγείων λόγω έξαρσης της γρίπης στο Ληξούρι

Τη διακοπή των μαθημάτων και την αναστολή λειτουργίας νηπιαγωγείων της περιοχής, για δύο ημέρες, λόγω της έξαρσης του ιού της...

Close