Ου γαρ ο δικαστής, ουδ’ ο βουλευτής, ουδ’ ο εκκλησιαστής άρχων εστί, αλλά το δικαστήριον, η βουλή και ο δήμος. Αριστοτέλης, 384-322 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

Ιταλός υπουργός Άμυνας στην La Stampa:«Ο γραμματέας του ΝΑΤΟ ή ένα κράτος μέλος δεν αποφασίζει την γραμμή όλων των υπολοίπων»

26 Μαΐου, 2024

Ο Ιταλός υπουργός Άμυνας Γκουίντο Κροζέτο, σε σημερινή συνέντευξή του στην εφημερίδα La Stampa, αναφέρθηκε στις δηλώσεις του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, σχετικά με την δυνατότητα να χρησιμοποιήσει η Ουκρανία όπλα χωρών της Ατλαντικής Συμμαχίας για να πλήξει ρωσικούς, στρατιωτικούς στόχους.

 

«Ο γραμματέας του ΝΑΤΟ ή ένα κράτος μέλος δεν αποφασίζει την γραμμή όλων των υπολοίπων. Κάτι που ισχύει για τον Στόλτενμπεργκ, αλλά και για τον Μακρόν, όταν είπε “θα στείλουμε στρατιώτες στην Ουκρανία”», δήλωσε ο Κροζέτο.

 

«Θεωρώ ότι αυτή την στιγμή είναι λάθος να αυξηθεί η ένταση, η οποία βρίσκεται ήδη σε δραματικό επίπεδο», πρόσθεσε. «Το ΝΑΤΟ κινείται και θα συνεχίσει να κινείται, στην συνάντηση που θα έχουμε τον Ιούλιο στην Ουάσιγκτον θα προταθούν διάφορα σχέδια. Πρέπει να βοηθήσουμε την Ουκρανία να αμυνθεί, αλλά η βοήθεια αυτή πρέπει να χρησιμεύσει για να μην ξεσπάσει παγκόσμιος πόλεμος», ολοκλήρωσε ο Ιταλός υπουργός Άμυνας.