Ελευθερία είναι εκείνη η δύναμις όπου έχει ο άνθρωπος εις το να κάμη όλον εκείνο, οπού δεν βλάπτει εις τα δίκαια των γειτόνων του. Ρήγας Φεραίος, 1757-1798, Εθνομάρτυς

Ιταλική Πολιτική Προστασία: Πιθανή η παράταση των μέτρων μέχρι και μετά την Πρωτομαγιά

3 Απριλίου, 2020

Ο υπεύθυνος της ιταλικής Πολιτικής Προστασίας ‘Αντζελο Μπορέλι, μιλώντας στους δημοσιογράφους, τόνισε ότι κατά πάσα πιθανότητα οι Ιταλοί θα πρέπει να μείνουν μέσα στο σπίτι και την Πρωτομαγιά. Δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «δεν είναι μια πραγματικότητα η οποία μπορεί να ξεπεραστεί μέσα σε λίγες εβδομάδες». 

Ο Μπορέλι, πάντως, υπογράμμισε  ότι «με την παρούσα κατάσταση η χώρα μπορεί να πάρει μια ανάσα, διότι  δεν υφίσταται η τεράστια πίεση των προηγούμενων εβδομάδων στα νοσοκομεία και στις μονάδες εντατικής θεραπείας». 

Σε ό,τι αφορά την λεγόμενη «φάση δύο» της μερικής χαλάρωσης των μέτρων, στην οποία είχε αναφερθεί ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, ο Μπορέλι δεν καθόρισε μια συγκεκριμένη ημερομηνία. «Μπορεί να ξεκινήσει στις 16 Μαίου, αλλά και νωρίτερα ή αργότερα. Θα εξαρτηθούν όλα από τα νέα στοιχεία και την πορεία της επιδημίας», πρόσθεσε. 

«Η κατάσταση είναι στάσιμη. Πρέπει να δούμε πότε θα αρχίσει η μείωση των κρουσμάτων και των νεκρών», κατέληξε.  

Read previous post:
02sel24ypoik4
Παράταση για δηλώσεις και νέες αντικειμενικές

Με βάση τη νομοθεσία, οι φορολογικές δηλώσεις υποβάλλονται μέχρι τα τέλη Ιουνίου και όπως όλα δείχνουν θα παραταθούν κατά έναν...

Close