Ο άνθρωπος δεν έχει τίποτε δικό του πραγματικά πέρα από αυτό που δίνει. - Pierre Charron, 1541-1603, Γάλλος θεολόγος & φιλόσοφος

Ιταλία: Το υπ. Οικονομικών συζητά αγορά «κόκκινων» δανείων 3,7 δισ. της προβληματικής Carige

4 Ιανουαρίου, 2019

Το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται σε συζητήσεις με την Banca Carige για την απόκτηση «κόκκινων δανείων» ύψους περίπου 3,7 δισ. ευρώ, προκειμένου να συμβάλει στην εκκαθάριση του ισολογισμού της προβληματικής τράπεζας, σύμφωνα με την εφημερίδα Il Messaggero, μεταδίδει το Reuters.

Η «bad bank» του υπουργείου, που είχε προηγουμένως αξιοποιηθεί για τη διάσωση της Banca Monte dei Paschi di Siena και των δυο τραπεζών του Βένετο, βρίσκεται σε συζητήσεις με την Carige από τα Χριστούγεννα, όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα.

Η εκκαθάριση του ισολογισμού της Carige θα αποτελούσε προϋπόθεση για να καταστεί πιο ελκυστική η τράπεζα για μια συγχώνευση, σημειώνει η Il Messaggero.

Σημειώνεται πως την Τετάρτη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διόρισε τρεις διαχειριστές προκειμένου να σώσουν την προβληματική τράπεζα, η οποία απέτυχε να αντλήσει νέα κεφάλαια.

Read previous post:
Ανακοίνωσε Θίοντορ η ΑΕΚ

Σε σημαντική ενίσχυση της περιφερειακής της γραμμής με παίκτη που έχει καταθέσει τα διαπιστευτήρια του στα ευρωπαϊκά παρκέ, προχώρησε η...

Close