Όσο σπάνια κι αν είναι η αλήθεια, η προσφορά ανέκαθεν ήταν μεγαλύτερη από τη ζήτηση. Josh Billings, 1818-1885, Αμερικανός χιουμορίστας.

Ιταλία: Προκαλούν ίλιγγο τα ποσά των ατζέντηδων

2 Απριλίου, 2020

Η Γιουβέντους όχι μόνο βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Serie A – που έχει ανασταλεί όπως και όλα σχεδόν τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα – αλλά δαπανά και τα περισσότερα χρήματα στην Ιταλία σε αμοιβές ατζέντηδων! Η Ίντερ, πάντως, έχει… μειώσει την ψαλίδα μέσα στο 2019, καθώς σχεδόν δεκαπλασίασε το σχετικό ποσό την τελευταία διετία! Αθροιστικά, «μπιανκονέρι» και «νερατζούρι» αποτελούν το 40% του ποσού που ξοδεύουν όλοι οι σύλλογοι της Serie A σε μάνατζερ!

Μέσα στο 2019, η «Γηραιά Κυρία» αύξησε τα έξοδά της σε ατζέντηδες από τα 20 εκ. στα 44 εκ. ευρώ, ποσό το οποίο πλησιάζει σε αυτό που δαπανούσε το 2017 – τότε ήταν 42 εκ. ευρώ. Αντίστοιχα, η Ίντερ επένδυσε 31,8 εκ. ευρώ το 2019 σε αντίθεση με τα περίπου 25 εκ. του προηγούμενου έτος. Και να σκεφτεί κανείς πως το αντίστοιχα ποσό το 2017 ήταν μόλις 3 εκ. ευρώ – ένας πολύ χαμηλός αριθμός που, πιθανότατα, αποτελεί απλά την εξαίρεση. Ενδεικτικά, το 2016 οι «νερατζούρι» έδιναν αμοιβές περίπου 24 εκ. ευρώ σε εκπροσώπους ποδοσφαιριστών.

Ρόμα και Μίλαν κατέβαλλαν, επίσης, οκταψήφια ποσά σε ατζέντηδες ενώ η Λάτσιο έδωσε μόλις 4,5 εκ. ευρώ – περίπου 40 εκ. λιγότερα από την κάτοχο του τίτλου, Γιουβέντους! Οι δυο τελευταίες θέσεις του σχετικού πίνακα ανήκουν σε Μπρέσια (περίπου 500.000 ευρώ) και Λέτσε (περίπου 1 εκ. ευρώ), οι οποίες πέρυσι κέρδισαν την άνοδό τους. Η τρίτη ομάδα που ανέβηκε στη Serie A, η Ελλάς Βερόνα, ξοδεύει για αμοιβές περίπου 1,8 εκ. ευρώ ενώ παραδοσιακοί σύλλογοι, όπως η Τζένοα και η Σαμπντόρια, πληρώνουν περίπου 5 και 6 εκ. ευρώ, αντίστοιχα.

Οι συνολικές δαπάνες των συλλόγων για αμοιβές των μάνατζερ ανέρχονται στα 187.851.487,86 ευρώ!

ΚΩΣΤΑΣ ΒΡΟΥΛΗΣ

Read previous post:
Την επάρκεια φαρμάκων σε πάνω από 3 εκατ. ασφαλισμένους και ασθενείς εξασφαλίζει η ελληνική φαρμακοβιομηχανία

Η πανδημία του κορονοϊού έχει οδηγήσει πολλές χώρες στην Ευρώπη και στον κόσμο, στην απαγόρευση των εξαγωγών φαρμάκων προκειμένου να...

Close