Αν χρωστάς στην τράπεζα $ 100, είναι δικό σου πρόβλημα. Αν χρωστάς στην τράπεζα 100 εκατομμύρια δολάρια, αυτό είναι πρόβλημα της τράπεζας - J. Paul Getty

Ιταλία: Ο υπουργός Οικονομίας λέει ότι δεν βλέπει εμπόδια για μια συμφωνία με την ΕΕ για τον προϋπολογισμό

25 Ιούνιος, 2019

Ο υπουργός Οικονομίας της Ιταλίας εμφανίστηκε σήμερα βέβαιος για τις πιθανότητες επίτευξης συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τον προϋπολογισμό της Ρώμης και δήλωσε ότι οι νέοι στόχοι για το έλλειμμα θα αποτυπώνουν μια «περισσότερο συνετή» δημοσιονομική πολιτική. 
Οι Βρυξέλλες απειλούν την Ιταλία με πειθαρχικά μέτρα για το αυξανόμενο χρέος της. 
«Δεν βλέπω εμπόδια για μια συμφωνία με την ΕΕ», δήλωσε ο Τζοβάνι Τρία, σύμφωνα με το κείμενο ομιλίας του που αναμενόταν να απευθύνει σε συνέδριο στη Ρώμη. «Είμαι αισιόδοξος». 
Ο υπουργός επιβεβαίωσε ότι ο νέος στόχος για το έλλειμμα φέτος θα μειωθεί στο 2,1% από το 2,4% του ΑΕΠ. Η κυβέρνηση συνασπισμού της χώρας αναμένεται να οριστικοποιήσει αύριο τους νέους στόχους για το έλλειμμα. 
«Για μια οικονομία μηδενικής ανάπτυξης όπως η Ιταλία», ένα έλλειμμα 2,1% αντιπροσωπεύει μια «περισσότερο συνετή δημοσιονομική πολιτική», δήλωσε ο Τρία. 
Σύμφωνα με το κείμενο της ομιλίας του, ο Τρία δήλωσε ότι η Ιταλία στοχεύει τα επόμενα χρόνια να διατηρήσει χαμηλό το έλλειμμά της και να συνεχίσει να μειώνει το χρέος της μέσω του περιορισμού των δαπανών αντί της αύξησης φόρων. «Σε αυτή τη βάση, πιστεύουμε ότι η Ιταλία συμμορφώνεται ουσιαστικά με τους ευρωπαϊκούς δημοσιονομικούς κανόνες». 

 

Read previous post:
«Η πατρίδα θυμάται και τιμά τα παιδιά της που έπεσαν με το όνομα της Ελλάδας και της Κύπρου στα χείλη τους»

«Βρίσκομαι κι εδώ κοντά σας, στο στρατόπεδο σας -στο στρατόπεδό μας- για να σας μεταφέρω τον χαιρετισμό κάθε Ελληνίδας και...

Close