Το αρχαιότερο και βαθύτερο συναίσθημα του ανθρώπου είναι αυτό του φόβου, και ο αρχαιότερος και βαθύτερος φόβος είναι αυτός του αγνώστου. H.P. Lovecraft, 1890-1937, Αμερικανός συγγραφέας ιστορικών

Ιταλία: Ο οδηγός του σχολικού λεωφορείου που κράτησε ομήρους τους μαθητές ήθελε να τους χρησιμοποιήσει ως ανθρώπινες ασπίδες

22 Μάρτιος, 2019

Ο οδηγός του σχολικού λεωφορείου που κράτησε ομήρους 51 μαθητές ενώ κατευθυνόταν προς το αεροδρόμιο του Μιλάνου, την Τετάρτη, δήλωσε στους αστυνομικούς που τον ανέκριναν ότι ήθελε να τους χρησιμοποιήσει ως «ανθρώπινες ασπίδες» προκειμένου να επιβιβαστεί σε κάποιο αεροπλάνο και να φύγει για την Αφρική.

«Ήθελα να πάω στην πίστα του αεροδρομίου Λινάτε με τα παιδιά που θα χρησιμοποιούσα ως ασπίδα και να φύγω αεροπορικώς για την Αφρική, με εντυπωσιακό τρόπο», φέρεται να δήλωσε σε μια από τις πρώτες καταθέσεις που έδωσε, σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere della Sera. «Δεν ήθελα να κάνω κακό σε κανέναν» διαβεβαίωσε ταυτόχρονα ο Ουσεϊνού Σι, που κατάγεται από τη Σενεγάλη αλλά πήρε την ιταλική υπηκοότητα πριν από 18 χρόνια.

Οι καραμπινιέροι απέκλεισαν τον δρόμο και τότε ο Σι έβαλε φωτιά στο σχολικό. Όλα τα παιδιά κατάφεραν την τελευταία στιγμή να βγουν έξω από τα πίσω παράθυρα, αφού οι αστυνομικοί έσπασαν τα τζάμια.

Ο Σι ισχυρίστηκε ότι με την πράξη του ήθελε να τραβήξει την προσοχή στην τραγωδία των μεταναστών που χάνουν τη ζωή τους προσπαθώντας να διαπλεύσουν τη Μεσόγειο. Σήμερα, επανέλαβε και πάλι στους ανακριτές ότι δεν ήθελε να βλάψει κανέναν.

«Άκουγα τις φωνές των παιδιών στη θάλασσα που μου έλεγαν: κάνε κάτι συγκλονιστικό για μας, αλλά χωρίς να βλάψεις τα παιδιά», ισχυρίστηκε, σύμφωνα με τις πηγές τις οποίες επικαλούνται τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Ο συνήγορος του Ουσεϊνού Σι ζήτησε να γίνει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη στον πελάτη του.

Ο 47χρονος οδηγός φέρεται, σύμφωνα με την Corriere, ότι εξέφρασε μίσος για «τους λευκούς» οι οποίοι «εισέβαλαν και αποίκισαν» την Αφρική, αναγκάζοντας τους Αφρικανούς να μεταναστεύσουν και «να πεθαίνουν στη Μεσόγειο». Ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας του Μιλάνου, Αλμπέρτο Νόμπιλι, είπε ότι ο Σι είχε αναρτήσει στο YouTube ένα βίντεο με τον τίτλο «Αφρική, εξεγέρσου».

Read previous post:
Π. Γερουλάνος: Επείγει να πιστοποιηθούν όλες οι παιδικές χαρές του δήμου Αθηναίων

«Επείγει να πιστοποιηθούν όλες οι παιδικές χαρές στον δήμο» και να έχουν «ασφαλή όργανα, φροντισμένα παρτέρια και παγκάκια, φύλαξη, και...

Close