Κάθε άνθρωπος είναι δημιούργημα της εποχής του. Πολλοί λίγοι είναι αυτοί που μπορούν να ανυψωθούν πάνω από τις ιδέες του καιρού τους. Voltaire, 1694-1778, φιλόσοφος & συγγραφέας

Ιταλία: Μπρα-ντε-φερ ανάμεσα στους λαϊκιστές και τον πρόεδρο Ματαρέλα

26 Μαΐου, 2018

Το μπρα-ντε-φερ γύρω από το όνομα του μελλοντικού υπουργού Οικονομικών συνεχίζεται σήμερα στην Ιταλία ανάμεσα στους λαϊκιστές, τους νικητές των εκλογών που υποστηρίζουν έναν ευρωσκεπτικιστή οικονομολόγο, και τον ιταλό πρόεδρο, ο οποίος εξακολουθεί να αρνείται να τον διορίσει.
Τρεις ημέρες αφότου ορίσθηκε εντολοδόχος πρωθυπουργός από τον πρόεδρο Σέρτζιο Ματαρέλα, ο 53χρονος Τζουζέπε Κόντε εξακολουθεί να μην μπορεί να σχηματίσει την πρώτη λαϊκιστική κυβέρνηση σε μια χώρα η οποία περιλαμβάνεται στους ιδρυτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Εργαζόμαστε γι’ αυτό», αρκέσθηκε να πει σήμερα το πρωί, όταν ερωτήθηκε από δημοσιογράφους βγαίνοντας από την κατοικία του στη Ρώμη.
Όμως αυτές οι καθυστερήσεις δεν αρέσουν στους πολιτικούς υποστηρικτές του. «Είμαι αληθινά νευριασμένος», έγραψε χθες το βράδυ στο Facebook ο Ματέο Σαλβίνι, επικεφαλής της ακροδεξιάς Λέγκα, που μαζί με το αντισυστημικό Κίνημα Πέντε Αστέρων (M5S) έφερε τον Κόντε στην πρωθυπουργία.
Ο θυμός του οφείλεται στην άρνηση του προέδρου Ματαρέλα να διορίσει τον 81χρονο δηλωμένο ευρωσκεπτικιστή Πάολο Σαβόνα επικεφαλής του υπουργείου Οικονομικών. Στην Ιταλία ο αρχηγός του κράτους διορίζει τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς έπειτα από πρόταση αυτού του τελευταίου.

 

Read previous post:
Ο «βασιλιάς της πισίνας»

Ο Ολυμπιακός αποδείχθηκε για ακόμη μια φορά ανίκητος στην πισίνα και κατέκτησε τον 30ό τίτλο της ιστορίας του στην Α1...

Close