Ο ιδεαλισμός αυξάνεται ευθέως ανάλογα με την απόσταση που έχει κανείς από τα προβλήματα. Jhon Galsworthy, 1867-1933, Βρετανός συγγραφέας

Ιταλία: Η AIC απορρίπτει την πρόταση για περικοπή μισθών

6 Απριλίου, 2020

Η Ένωση Ιταλών Ποδοσφαιριστών (AIC) «άστραψε και βρόντηξε» εναντίον της ιταλικής Λίγκας, χαρακτηρίζοντας ντροπιαστική και απαράδεκτη την πρότασή της να μειωθούν οι μισθοί των παικτών περίπου κατά το ένα τρίτο (30%).

Η AIC απέτυχε χθες να καταλήξει σε συμφωνία με την Serie A για τις μισθολογικές περικοπές, αλλά σήμερα το απόγευμα (6/4) ανακοινώθηκε ότι 19 σύλλογοι της ανώτατης επαγγελματικής κατηγορίας ψήφισαν για μείωση. Η Γιουβέντους ήταν η μόνη πλευρά που δεν συμπεριλήφθηκε στην ψηφοφορία, λόγω του ότι το προσωπικό της ανδρικής ομάδας είχε ήδη παραιτηθεί από τα μηνιαία κέρδη του μέχρι τον Ιούνιο.

Ωστόσο, η πρόταση της Λίγκας απορρίφθηκε από τον αντιπρόεδρο της AIC, Ουμπέρτο Καλάνιο, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι οι παίκτες έγιναν αποδιοπομπαίοι τράγοι. «Είναι μια ντροπιαστική και απαράδεκτη πρόταση», δήλωσε ο Καλάνιο στους δημοσιογράφους.

«Είναι σαφές ότι θέλουν να πληρώσουν για τυχόν ζημιές που προκλήθηκαν από την κρίση μόνο οι παίκτες. “Το μόνο σημαντικό μέρος της ανακοίνωσης είναι η αναφορά ότι οι ομάδες θα πρέπει να διαπραγματευτούν αλλαγές στα συμβόλαια με μεμονωμένους παίκτες», πρόσθεσε.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΟΣ

Read previous post:
Ξάνθη: Υπό εξέταση τα υψηλά συμβόλαια

Εν μέσω πανδημιας και αναστολής της αγωνιστικής δραστηριότητας, η ΠΑΕ Ξάνθη θα εξετάσει αρχικά τα υψηλά συμβόλαια των ποδοσφαιριστών της,...

Close