Έχετε εξουσία πάνω στους ανθρώπους, μέχρι τη στιγμή που τους πήρατε τα πάντα. Όμως από τη στιγμή που τους αφήσατε χωρίς τίποτα, τότε τους χάσατε, είναι ελεύθεροι Αλεξάντρ Σολζενίτσιν

Ισχυρές απώλειες στο «καθυστερημένο» άνοιγμα της αγοράς

23 Μαρτίου, 2020

Με καθυστέρηση τεσσάρων και πλέον ωρών ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, λόγω των τεχνικών προβλημάτων στο σύστημα διαπραγμάτευσης των τιμών των μετοχών.
Η αγορά άνοιξε με ισχυρές απώλειες, μετά από δύο ανοδικές συνεδριάσεις στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κατέγραψε συνολικά κέρδη 13,91%.
O Γενικός Δείκτης Τιμών, στις 15:10, υποχωρεί στις 531,56 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 4,25%.
Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 2,95 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 4,52%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 1,27%.
Απώλειες καταγράφουν όλες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές του ΟΠΑΠ (-7,29%), της Motor Oil (-6,66%), της Τέρνα Ενεργειακή (-6,55%), της Aegean Airlines (-6,49%) και της Εθνικής (-5,94%).
Πτωτικά κινούνται όλοι οι επιμέρους δείκτες και τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Ταξιδιών(-6,66%) και των Τροφίμων (-5,53%).
Ανοδικά κινούνται μετοχές, πτωτικά και παραμένουν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές:Q&R +8,29% και Έλτον Χημικά +7,44%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Ιντρακάτ -11,20% και MLS -10,71%.
 

 

Περισσότερα στη κατηγορία Πολιτική
Ν. Παπαθανάσης: Γινόμαστε εθελοντές και προσφέρουμε την ύψιστη κοινωνική προσφορά στους συμπολίτες μας

«Ας δώσουμε όλοι μαζί ενωμένοι αυτόν τον αγώνα! Γινόμαστε εθελοντές και προσφέρουμε την ύψιστη κοινωνική προσφορά στους συμπολίτες μας που...

Close