Το γενικό δίδαγμα της ιστορίας είναι: τα ίδια, με διαφορετικό τρόπο. Όποιος έχει διαβάσει Ηρόδοτο έχει διαβάσει σχεδόν όλη την ιστορία. Arthur Schopenhauer, 1788-1860, Γερμανός φιλόσοφος

Ισραήλ: «Τούνελ» που «απολυμαίνει» τον κορονοϊό

Όσο πλησιάζει η επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων σε κάθε χώρα, μετά το lockdown που έφερε η πανδημία του κορονοϊού, τόσο θα προχωράει και η… τεχνολογία στη «μάχη» κατά του ιού Covid-19.
Στο ξακουστό «Μπλούμφιλντ Στάντιουμ» του Τελ Αβίβ, «σπίτι» των Μακάμπι και Χάποελ Τελ Αβίβ, εγκαταστάθηκε από τις αρχές της εβδομάδας ένα ειδικό «τούνελ» το οποίο θα… ψεκάζει τους ποδοσφαιριστές με απολυμαντικό, στη μάχη κατά τη διασποράς του κορονοϊού.
Με το που μπαίνει κάποιος στο «τούνελ» ενεργοποιούνται αυτομάτως οι αισθητήρες και στη συνέχεια ενεργοποιείται μια αντλία που ψεκάζει ένα απολυμαντικό «νέφος» στο μικρό δωμάτιο που έχει δημιουργηθεί για 15 δευτερόλεπτα.
Οι ποδοσφαιριστές βεβαίως, δεν υποχρεούνται να περπατούν μέσα από τη σήραγγα, όμως όπως τόνισε ο Εράν Ντρούκερ, επικεφαλής της εταιρίας που εγκατέστησε το συγκεκριμένο «τούνελ» «…οι περισσότεροι το περνούν. Αισθάνονται πολύ πιο ασφαλείς. Δεν θεραπεύουμε βεβαίως τον κοροναϊό, αλλά πολεμούμε ενάντια στην εξάπλωσή του».

ΚΩΣΤΑΣ ΓΟΥΛΗΣ

Read previous post:
ΗΠΑ-Λευκός Οίκος: Ο υπουργός Άμυνας παραμένει στη θέση του

Ο υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ παραμένει στη θέση του, διαβεβαίωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Κέιλι ΜακΕνάνι, καθώς εντείνονται...

Close