Κανείς δεν θα θυμόταν τον Καλό Σαμαρείτη αν είχε μόνο καλές προθέσεις: είχε επίσης και χρήματα- Μάργκαρετ Θάτσερ

Ισραήλ: Ο Αβίγκντορ Λίμπερμαν ζητά σχηματικό κυβέρνησης εθνικής ενότητας

18 Σεπτεμβρίου, 2019

O πρώην υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Αβίγκντορ Λίμπερμαν και αρχηγός του ακροδεξιού κόμματος Ισραήλ Μπεϊτενού που αναμένεται να διαδραματίσει τον ρόλο ρυθμιστή την επόμενη μέρα των βουλευτικών εκλογών, ζήτησε το σχηματικό μιας κυβέρνησης «εθνικής ενότητας».

Τα exit poll των χθεσινών βουλευτικών εκλογών δεν έδειξαν κάποιον ξεκάθαρο νικητή. Το “Μπλε και Λευκό” του πρώην αρχηγού του στρατού Μπένι Γκαντς προηγείται ελαφρά, με την πρόβλεψη να του δίνει 32-34 έδρες, στην Κνεσέτ, ενώ το συντηρητικό Λικούντ του Μπενιαμίν Νετανιάχου μπορεί να εξασφαλίσει 31-33 έδρες στην Κνεσέτ των 120 εδρών.

«Έχουμε μόνο μια επιλογή – μια εθνική, φιλελεύθερη, ευρεία κυβέρνηση συνασπισμού που θα περιλαμβάνει το Ισραήλ Μπεϊτενού, το Λικούντ και το “Μπλε και Λευκό” κόμμα», δήλωσε ο Λίμπερμαν, πρώην σύμμαχος και νυν πολιτικός αντίπαλος του Νετανιάχου, σε μια πολιτική συγκέντρωση στην Ιερουσαλήμ.

Read previous post:
Ν. Αναστασιάδης: Η διεθνής κοινότητα πρέπει να καταδικάσει τις τουρκικές προκλήσεις

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης διαβεβαίωσε χθες Τρίτη ότι παραμένει αποφασισμένος να κάνει το παν για να στηρίξει...

Close