Δεν μ' ενδιαφέρει η καταγωγή των πολιτών ούτε η φυλή στην οποία γεννήθηκαν. Τους αντιμετωπίζω όλους μ' ένα κριτήριο: την αρετή. Για μένα, κάθε καλός ξένος είναι Έλληνας και κάθε κακός Έλληνας είναι χειρότερος από βάρβαρος. ~Μέγας Αλέξανδρος | (Βασιλεύς Μακεδόνων ) | 356-323 π.Χ.

Ισραήλ- κορονοϊός: Τα νοσοκομεία πασχίζουν να αντεπεξέλθουν στον αυξανόμενο αριθμό ασθενών

22 Σεπτεμβρίου, 2020

Μέσα σε μια πτέρυγα covid-19 νοσοκομείου του Τελ Αβίβ η οποία γεμίζει γρήγορα, οι γιατροί πασχίζουν να προσφέρουν βοήθεια σε ασθενείς που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, εν μέσω ραγδαίας ανόδου των νέων κρουσμάτων του κορονοϊού στο Ισραήλ, κάτι που ανάγκασε την κυβέρνηση να επιβάλει δεύτερο εθνικό lockdown.

Υγειονομικοί αξιωματούχοι φοβούνται ότι το lockdown των τριών εβδομάδων, που τέθηκε σε ισχύ την Παρασκευή, δεν θα διαρκέσει αρκετά ούτε θα είναι αρκετά περιοριστικό ώστε να μειώσει τον ρυθμό αύξησης των ημερήσιων κρουσμάτων covid-19 και να ανακουφίσει τα νοσοκομεία, τα οποία προειδοποιούν ότι σύντομα ίσως να είναι γεμάτα.

Τα νέα κρούσματα έχουν φτάσει να ξεπερνούν τα 5.000 ημερησίως στο Ισραήλ, μια χώρα 9 εκατομμυρίων κατοίκων, σημειώνοντας κατακόρυφη άνοδο από τους μονοψήφιους αριθμούς που παρατηρούνταν μετά την άρση του πιο αυστηρού lockdown στη χώρα, το οποίο διήρκησε από τον Μάρτιο ως τον Μάιο.

Στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος του κορονοϊού στο Ισραήλ είναι οι γιατροί και οι νοσηλευτές στο νοσοκομείο Ichilov του Τελ Αβίβ, όπου οι μισοί από τους 60 ασθενείς με covid-19 που νοσηλεύονται εκεί βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και έχουν ανάγκη μηχανικής υποστήριξης της αναπνοής τους, σύμφωνα με εκπρόσωπο του νοσοκομείου.

Ο Γκάι Τσόσεν, διευθυντής της πτέρυγας covid-19 του Ichilov, επεσήμανε ότι το νοσοκομείο άρχισε να δέχεται ασθενείς από την Ιερουσαλήμ και περιοχές του βόρειου Ισραήλ “ διότι δεν ήταν σε θέση να αντιμετωπίσουν αυτή την αύξηση στους αριθμούς”.

“ Αυτή τη στιγμή είμαστε γεμάτοι σε ποσοστό 72% και κάθε ημέρα δεχόμαστε ολοένα και περισσότερους ασθενείς. Δεν υπάρχουν αρκετές κλίνες”, τόνισε από την πλευρά του ο Άβι Σοστάν εκπρόσωπος του νοσοκομείου.

Προετοιμαζόμενος για το “ χειρότερο σενάριο”, όπως το αποκάλεσε ο ίδιος, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Μπένι Γκαντς έχει ζητήσει από τον στρατό να είναι έτοιμος να κατασκευάσει ένα νοσοκομείο εκστρατείας.

Κάποιοι αξιωματούχοι έχουν ταχθεί υπέρ της αυστηροποίησης του lockdown. Αν και τα σχολεία έχουν κλείσει, οι Ισραηλινοί επιτρέπεται να μετακινούνται για να εργαστούν, να συγκεντρώνονται σε μικρές ομάδες και να συμμετέχουν σε διαμαρτυρίες, μεταξύ άλλων.

Περισσότερα στη κατηγορία Ανάλυση Επικαιρότητας
ΠΟΥ: Αριθμός ρεκόρ νέων κρουσμάτων καταγράφηκε την προηγούμενη εβδομάδα σε παγκόσμιο επίπεδο

Ρεκόρ δύο εκατομμυρίων νέων κρουσμάτων κορονοϊού καταγράφηκε την προηγούμενη εβδομάδα παγκοσμίως, αν και ο αριθμός των νεκρών μειώθηκε κατά 10%,...

Close