Η κυβέρνηση δεν πρέπει να αμφιταλαντεύεται. Από τη στιγμή που επιλέγει την πορεία της δεν πρέπει να κοιτάει ούτε αριστερά ούτε δεξιά, αλλά ίσια μπροστά. Όττο Φον Μπίσμαρκ, 1815-1898, Γερμανός καγκελάριος

Ισπανία: Άνδρας καταδικάστηκε επειδή έφτιαξε έναν ιστότοπο αφιερωμένο στην υπόθεση της «Αγέλης»

10 Δεκεμβρίου, 2019

Ισπανικό δικαστήριο καταδίκασε σήμερα σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών έναν άνδρα, επειδή έφτιαξε έναν ιστότοπο που ήταν αφιερωμένος στην πολύκροτη υπόθεση του ομαδικού βιασμού νεαρής γυναίκας, από την επονομαζόμενη «αγέλη», πριν από τρία χρόνια.

Ο ιστότοπος που τέθηκε σε λειτουργία τον Δεκέμβριο του 2018 και ονομαζόταν “Ξενάγηση στην Αγέλη”, έδειχνε το ακριβές σημείο όπου εκτυλίχθηκε ο βιασμός τον Ιούλιο του 2016 μιας νεαρής γυναίκας στην Παμπλόνα (βόρεια Ισπανία), κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ του Σαν Φερμίν, και καταγράφει επίσης τη διαδρομή που ακολούθησαν οι πέντε βιαστές, η «αγέλη».

Το δικαστήριο της Παμπλόνας καταδίκασε, επίσης, τον άνδρα αυτόν, έναν Μαδριλένο ηλικίας 39 ετών, να καταβάλει στο θύμα του βιασμού ως αποζημίωση το ποσό των 15.000 ευρώ, σημειώνοντας πως ο ιστότοπος προκάλεσε στη γυναίκα «μεγαλύτερο πόνο».

Η νεαρή γυναίκα είδε «τον πόνο της να εκτίθεται στο φως της ημέρας, να υποτιμάται, να εκχυδαΐζεται και να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης… με εμφανή περιφρόνηση προς την αξιοπρέπειά της», υπογραμμίζει το δικαστήριο στην ετυμηγορία του.

Η δημιουργία του ιστότοπου αναζωπύρωσε το σύνδρομο μετατραυματικού στρες, από το οποίο έπασχε μετά τον βιασμό το θύμα, το οποίο χρειάστηκε να ξαναπάρει φάρμακα για να αντιμετωπίσει το άγχος της, εξηγεί το δικαστήριο.

Read previous post:
Σε πτώση οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία της Βενετίας μετά τις ακυρώσεις εξαιτίας των πλημμυρών

Οι τουρίστες δείχνουν να αποφεύγουν τη Βενετία μετά τις ιστορικές πλημμύρες που έπληξαν την πόλη τον περασμένο μήνα, καθώς καταγράφεται...

Close