Ο πόλεμος δεν μπορεί να φέρει πραγματικά οικονομική ανάπτυξη (όχι άμεσα τουλάχιστον) δεδομένου ότι αύξηση του πλούτου ποτέ δεν μπορεί να προέλθει από καταστροφή αγαθών. Ludwig von Mises, 1881-1973, Ιταλός οικονομολόγος

ISL (3ος αγώνας): Νίκη για την LA Current των Γκολομέεβ, Χρήστου

25 Οκτωβρίου, 2020

Την πρώτη θέση στον 3ο αγώνα του φετινού πρωταθλήματος κολύμβησης της International Swimming League, το οποίο διεξάγεται υπό μορφήν «φούσκας» στη Βουδαπέστη, πανηγύρισαν οι Κριστιάν Γκολομέεβ και Απόστολος Χρήστου με την LA Current. Οι δύο Έλληνες πρωταθλητές είχαν σημαντική συνεισφορά στη νίκη της ομάδας τους, η οποία εξασφαλίστηκε στα τελευταία αγωνίσματα, μετά από σκληρή μάχη με τους Tokyo Frog Kings.

Η 2η ημέρα του μίτινγκ ξεκίνησε άσχημα για τον Γκολομέεβ, ο οποίος ακυρώθηκε στα 100μ. ελεύθερο (είχε τερματίσει έκτος), χρεώνοντας την ομάδα του με δύο βαθμούς ποινής. Ο «ασημένιος» πρωταθλητής κόσμου, όμως, πήρε τη ρεβάνς του στη μικτή «σκυταλοδρομία» 4Χ100μ. ελεύθερο, όπου ο ίδιος κολύμπησε δεύτερος σε 46.38 (ανεπίσημος χρόνος) και η πρώτη ομάδα της LA Current πήρε μία πολύ κρίσιμη νίκη. Στο ίδιο αγώνισμα «έπεσε» με τη δεύτερη ομάδα των LA Current (που τερμάτισε όγδοη) ο Χρήστου, ο οποίος κολύμπησε το 100άρι του σε ανεπίσημο 47.04.

Σε δύο κούρσες συμμετείχε σήμερα και ο Απόστολος Παπαστάμος για λογαριασμό των Aqua Centurions, χωρίς όμως να καταφέρει να συγκεντρώσει βαθμούς, καθώς έμεινε όγδοος τόσο στα 100μ. μικτή ατομική (56.65) όσο και στα 400μ. μικτή (4:14.86). Δεν συμμετείχε στα σημερινά αγωνίσματα η Νόρα Δράκου, ενώ η Άννα Ντουντουνάκη δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου το διήμερο από τους Tokyo Frog Kings και θα περιμένει την επόμενη ευκαιρία για να κάνει το ντεμπούτο της στη διοργάνωση.

Στην τελική βαθμολογία του αγώνα, η LA Current πήρε την πρώτη θέση με 535,5 βαθμούς, έναντι 506,5β. των Tokyo Frog Kings. Τρίτοι ήταν οι Toronto Titans με 401β. και τέταρτοι οι Aqua Centurions με 260β.

Η ISL συνεχίζεται το επόμενο διήμερο (26-27 Οκτωβρίου) με τον 4ο αγώνα, στον οποίο δεν υπάρχει ελληνική συμμετοχή.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΓΛΟΥ

Περισσότερα στη κατηγορία Αθλητικά Νέα
Ο νόμος του… Μέρφι

Ο...

Close