Ακόμα κι αν ήξερα ότι αύριο ο κόσμος θα εξαφανιζόταν, εγώ πάλι θα φύτευα σήμερα τη μηλιά μου. - Martin Luther King, 1929-1968, Αφροαμερικανός ηγέτης

Ιράκ: Οι κουρδικές αρχές κρατούν αιχμάλωτους 4.000 τζιχαντιστές

6 Φεβρουαρίου, 2018

Οι αρχές του Ιρακινού Κουρδιστάν ανακοίνωσαν σήμερα ότι κρατούν αιχμάλωτους 4.000 τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, μεταξύ αυτών και μαχητές από ξένες χώρες.

Από το 2014 έως το 2017, οι δυνάμεις ασφαλείας και οι πεσμεργκά (οι Κούρδοι μαχητές) «αιχμαλώτισαν περίπου 2.500 ανθρώπους που είναι μέλη του Ντάες (σ.σ αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους)», είπε σε δημοσιογράφους ένας σύμβουλος για τις διεθνείς σχέσεις της κυβέρνησης του Κουρδιστάν, ο Ντίνταρ Ζιμπάρι, διευκρινίζοντας ότι κατά τη διάρκεια της μάχης για τη Χαουίτζα, του τελευταίου αστικού κέντρου του Ιράκ που βρισκόταν υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους, 1.000 τζιχαντιστές παραδόθηκαν στους πεσμπεργκά.

«Τον Οκτώβριο, κατά τη διάρκεια της μάχης της Χαουίτζα, του τελευταίου μεγάλου αστικού κέντρου που ήλεγχε το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ, 1.000 (τζιχαντιστές) παραδόθηκαν στους πεσμεργκά υπό τον φόβο μην πέσουν στα χέρια των ιρακινών δυνάμεων» υπογράμμισε ο Ζιμπάρι.

Περισσότερα στη κατηγορία Ειδήσεις
Τη Στρατηγική της για τη Διεύρυνση της ΕΕ προς τις χώρες των Δυτ. Βαλκανίων παρουσίασε η Κομισιόν

Τη Στρατηγική της για τη Διεύρυνση της ΕΕ προς τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, παρουσίασε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Close