Ένας άνθρωπος που έχει μια πεποίθηση ισοδυναμεί με ενενήντα εννέα που απλά ενδιαφέρονται. John Stuart Mill, 1806-1873, Άγγλος φιλόσοφος.

ΗΠΑ προς ΕΕ: Ρίξτε τους τόνους στη συζήτηση με την Αθήνα

9 Φεβρουαρίου, 2015

Ο υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τζέικομπ Λιου κάλεσε σήμερα, Δευτέρα, την Ελλάδα και τους εταίρους της στην Ευρώπη να ρίξουν τους τόνους στις συζητήσεις με σκοπό να βρεθεί μια λύση, η οποία θα διέπεται από «πραγματισμό», όσον αφορά το χρέος της Αθήνας αλλά και τη χαλάρωση των μέτρων λιτότητας.

«Πιστεύω πως όλοι πρέπει να μειώσουν λίγο την ένταση στη συζήτηση, πρέπει να έχουμε έναν διάλογο κατά τον οποίο η Ελλάδα και όλα τα μέρη με τα οποία εμπλέκεται θα αναζητήσουν μια πρακτική, πραγματιστική οδό προς τα εμπρός», είπε ο Λιου μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC , κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης η οποία μεταδόθηκε σήμερα.

«Αυτό είναι προς το συμφέρον όλων», πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, αναφερόμενος στις προσπάθειες να βρεθεί λύση στο πρόβλημα του ελληνικού χρέους.

«Ελπίζω ότι θα επιτευχθεί γρήγορα» μια συμφωνία, συνέχισε, μερικές ώρες πριν από την έναρξη των εργασιών της Ομάδας των Είκοσι (G20), κατά την οποία η Ελλάδα θα είναι ένα από τα κύρια θέματα συζήτησης, παρά το γεγονός ότι τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας δεν βρίσκονται επισήμως στην ατζέντα της συνόδου της Κωνσταντινούπολης.

«Η Ελλάδα έχει κάνει πολλές θυσίες και μεταρρυθμίσεις στην οικονομία της κατά την πορεία των τελευταίων ετών. Έχει πλέον πιο σταθερά θεμέλια… πρέπει να οικοδομήσει πάνω σε αυτά τα πιο σταθερά θεμέλια», πρόσθεσε ο Λιου.

Read previous post:
Β. Φάιμαν: σκοπός είναι να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη

"Θέμα σεβασμού προς έναν νέο εταίρο" αποτελούν για τον Αυστριακό καγκελάριο Βέρνερ Φάιμαν οι διαπραγματεύσεις Ελλάδας-Ευρώπης, όπως δήλωσε μετά τη...

Close