Πίστη είναι κάτι για το οποίο θα πέθαινες, δόγμα είναι κάτι για το οποίο θα σκότωνες. Αυτό κάνει όλη τη διαφορά. Tony Benn, 1925-2014, Βρετανός πολιτικός

Ιορντανέσκου: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω κάθε Ρουμάνο παντού στον κόσμο»

17 Ιουνίου, 2024

 ΔΗΛΩΣΕΙΣ  ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

 Έντουαρντ Ιορντανέσκου (Προπονητής Ρουμανίας): «Θα ήθελα να ευχαριστήσω κάθε Ρουμάνο παντού στον κόσμο. Ξέρω ότι ήταν μαζί μας σήμερα. Ήταν μια φανταστική προσπάθεια από την ομάδα μου. Αν είχατε αμφιβολίες, νομίζω ότι μπορείτε να με πιστέψετε τώρα που αυτή είναι μια εξαιρετική ομάδα. Συγχαρητήρια στα παιδιά είναι απίστευτο. Από τότε που ήρθα στην εθνική ομάδα, πέρασα δύσκολες στιγμές. Δεν ήταν πάντα εύκολο. Είχαμε και άλλες μεγάλες παραστάσεις. Είχαμε χρυσές γενιές με μεγάλες παραστάσεις, αλλά αυτή η γενιά αντιπροσωπεύει την ψυχή. Αυτή η ομάδα έχει κάνει τη μεγαλύτερη προσπάθεια σε όλα. Τόσο μεγάλη καρδιά όσο αυτή η ομάδα, κανείς δεν είχε ποτέ. Αυτή η γενιά είναι χωρίς όρια. Τα συναισθήματα μου είναι πολύ δύσκολο να περιγραφούν με λέξεις. Η οικογένειά μου έχει ζήσει κάθε στιγμή μαζί μας. Έπρεπε να στείλω τέσσερα αυτοκίνητα για να τους παραλάβω, οπότε πρέπει να τα ευχαριστήσω που ήρθαν μαζί μας. Η οικογένειά μου σημαίνει τα πάντα για μένα. Ακόμα κι αν δεν ήμουν προπονητής, η οικογένειά μου και εγώ πιθανότατα θα ήμασταν όλοι εδώ σήμερα»».

 Σεργκέι Ρεμπρόφ(Προπονητής Ουκρανίας): «Σαφώς υπήρχαν διαφορετικά στοιχεία του παιχνιδιού. Είχαμε την κατοχή αλλά δεν δημιουργήσαμε ευκαιρίες. Κανείς δεν περίμενε αυτό το αποτέλεσμα. Έχουμε ένα πολύ σοβαρό παιχνίδι μπροστά μας κόντρα στη Σλοβακία. Πρέπει να μιλήσουμε μεταξύ μας και πρέπει να ετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι. Η Ρουμανία είναι καλή ομάδα. Το είπα και πριν στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου πριν από τον αγώνα, αυτό είναι ποδοσφαιρικό έθνος. Μπορούν να παίξουν ποδόσφαιρο και το έδειξαν σήμερα. Τώρα πρέπει να επικεντρωθούμε στο επόμενο παιχνίδι με τη Σλοβακία».

 A. Bαζογιάννης