Οι θεσμοί περνούν τρεις φάσεις: τη φάση του κοινωφελούς έργου, τη φάση των προνομίων και τη φάση της κατάχρησης. Σατωβριάνδος, 1768-1848, Γάλλος ποιητής & πολιτικός

Ινδία: Δύο ύποπτα κρούσματα του ιού Νίπα

23 Μάιος, 2018

Δύο άνθρωποι που πιστεύεται ότι έχουν μολυνθεί με τον ιό Νίπα που μεταδίδεται από τις νυχτερίδες που τρέφονται με φρούτα νοσηλεύονται στο κρατίδιο Καρνάτακα στην Ινδία, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος της δημόσιας υγείας, μετά το πρόσφατο ξέσπασμα του σπάνιου αυτού ιού στο γειτονικό κρατίδιο της Κεράλα από το οποίο έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με νεώτερο απολογισμό, 11 άνθρωποι.

Συμπτώματα του ιού εμφάνισαν μια 20χρονη και ένας 75χρονος στην πρωτεύουσα Μπανγκαλόρ του κρατιδίου Καρνάτακα, αφού είχαν ταξιδέψει στην Κεράλα και είχαν έρθει σε επαφή με ασθενείς εκεί, δήλωσε τηλεφωνικώς ο αξιωματούχος της περιοχής Ράτζες Μπ.Β.

“Δεν είναι επιβεβαιωμένα κρούσματα του Νίπα ακόμη και δεν πρέπει να προκληθεί πανικός (…) η κατάσταση είναι υπό έλεγχο”, πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι τα δείγματα αίματος που ελήφθησαν από τους δύο ανθρώπους που εμφάνισαν συμπτώματα έχουν σταλεί σε ειδικό εργαστήριο και τα αποτελέσματα από τις εξετάσεις αναμένονται αύριο, Πέμπτη.

Μέχρι στιγμής 11 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Κεράλα στη νότια Ινδία από τον ιό Νίπα, ενώ περίπου 100 άνθρωποι έχουν τεθεί σε καραντίνα.

Read previous post:
Εκλογές τώρα, δηλαδή λίγο πριν κλείσει η αξιολόγηση, σημαίνει να μη βγούμε από το μνημόνιο

«'Ακουσα την κ. Γεννηματά με άκρως επιθετικό τρόπο, ώρες-ώρες αλαζονικό και καμιά φορά υπερφίαλο, λες και ο κόσμος ξέχασε ότι...

Close