Όσο πιο πρωτότυπη είναι μια ανακάλυψη, τόσο πιο προφανής φαίνεται μετά. Arthur Koestler, 1905-1983, Ουγκροβρετανός συγγραφέας

Il Messaggero: «Καθοριστική η ελληνική θεραπεία για να διορθωθούν τα γεράκια της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

16 Ιανουαρίου, 2018

Στην πορεία της ελληνικής οικονομίας και στην κοινωνική πραγματικότητα της χώρας μας αναφέρεται, σε πρωτοσέλιδη ανάλυσή της, η ιταλική εφημερίδα Il Messaggero.

Το άρθρο γνώμης έχει τίτλο «η ελληνική θεραπεία ως καθοριστικό στοιχείο για να διορθωθούν τα γεράκια της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και υπογράφεται από τον Ιταλό οικονομολόγο Τζούλιο Σαπέλλι.

«Η Ελλάδα συνεχίζει να αποτελεί σημείο αναφοράς για να μπορέσει να καταλάβει, κανείς, ποιo θα είναι το μέλλον της Ευρώπης», σημειώνει ο Ιταλός καθηγητής και σχολιαστής, και στην συνέχεια προσθέτει:

«Oι σχέσεις της Ελλάδας με τις χρηματαγορές είναι θετικές: το σπρέντ έπεσε στο πιο χαμηλό επίπεδο από το 2010 μέχρι σήμερα, και βάσει αυτών των στοιχείων μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι, όπως ακριβώς και ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί. Μπορούμε και να προβλέψουμε ότι μετά τον ερχόμενο Αύγουστο, η Ελλάδα θα μπορέσει να τα καταφέρει αυτόνομα, χωρίς την ανάγκη διεθνών διασώσεων». Παράλληλα, υπενθυμίζει την θεαματική μείωση της σχέσης ελλείμματος- AΕΠ.

Περισσότερα στη κατηγορία Ειδήσεις
Το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποχωρήσει από την ΕΕ

Η Βρετανία θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι αφού ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού...

Close