Αν υπάρχουν δύο άνθρωποι με διδακτορικό σε μια υποανάπτυκτη χώρα, ο ένας θα είναι αρχηγός του κράτους και ο άλλος θα είναι εξόριστος. Kord Samuel, 1870-1963, Βρετανός πολιτικός.

Ικανοποίηση Π.Ο.Ε. και ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε για την αναφορά Κ. Ζέρβα στην Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού κατά τη συνάντησή του με τον Τζ. Τσούνη

26 Μαΐου, 2022

Την ικανοποίησή τους για το αίτημα που μετέφερε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας στον νέο πρέσβη των ΗΠΑ Τζορτζ Τσούνη κατά τη σημερινή τους συνάντηση για αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, εκφράζουν με ανακοινώσεις τους η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (Π.Ο.Ε.) και η Διεθνής  Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων (ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε)  

«Δηλώνουμε ικανοποιημένοι, καθώς πλέον, όλο και πιο συχνά η ανάγκη για διεθνή αναγνώριση υπογραμμίζεται και δημόσια από επίσημα χείλη. Η διεθνής αναγνώριση, που τόσα χρόνια ήταν αποκλειστικά δικός μας αγώνας, τώρα πλέον αποτελεί απαίτηση όλων των Ελλήνων» επισημαίνει η ΠΟΕ.
Επιπλέον, καλεί τον κ. Τσούνη “ να μην προσπεράσει την προτροπή του δημάρχου, αλλά να τοποθετηθεί επί του θέματος και να εργαστεί προκειμένου η Αμερική να αναγνωρίσει την Γενοκτονία των Ελλήνων”. 

Η ΔI.ΣΥ.ΠΕ συγχαίρει τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης και προσθέτει ότι   «είναι η πρώτη φορά που τίθεται από εκπρόσωπο της τοπικής αυτοδιοίκησης σε τόσο υψηλό επίπεδο το διαχρονικό και δίκαιο αίτημα ολοκλήρου του Ποντιακού Ελληνισμού».