Η ελεύθερη βούληση και η βούληση που υποτάσσεται σε ηθικούς νόμους είναι ένα και το αυτό πράγμα. Immanuel Cant, 1724-1804, Γερμανός φιλόσοφος

Ικανοποίηση Κ. Λουφάκη από την εξαγγελία του πρωθυπουργού σχετικά με την παραχώρηση έκτασης στην ΑΖΚ

11 Σεπτέμβριος, 2019

Την ικανοποίηση του από την εξαγγελία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, σχετικά με την παραχώρηση έκτασης 760 στεμμάτων στην Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας (ΑΖΚ) για τη δημιουργία Τεχνολογικού Πάρκου, εξέφρασε ο πρόεδρος του φορέα, Κυριάκος Λουφάκης, στην ομιλία του στην εκδήλωση που διοργάνωσε το υπουργείο Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας και Θράκης), στο περίπτερο του στην 84η ΔΕΘ.
Ο κ. Λουφάκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι η δημιουργία του τεχνολογικού πάρκου «Thess INTEC», δίπλα στο αεροδρόμιο “ Μακεδονία” θα αποτελέσει σημαντικό εργαλείο για την προσέλκυση επενδύσεων.
Τόνισε ωστόσο ότι θα πρέπει να αφαιρέσουμε το μεγάλο αντικίνητρο που λειτουργεί αποτρεπτικά για τις επενδύσεις, δηλαδή το υψηλό, όπως το χαρακτήρισε, μη μισθολογικό κόστος.
Με τον αναπτυξιακό νόμο 3908/11 εγκρίθηκαν από την διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του υφυπουργείου Μακεδονίας Θράκης 246 επενδυτικά σχέδια, έναντι 47 με τον πρώτο κύκλο του 4399/16, τόνισε ο προϊστάμενος της διεύθυνσης Δημοσθένης Τατχαλίδης. Πρόσθεσε, δε, ότι με τον 3908 η μέση ενίσχυση ανά σχέδιο ανήλθε σε περίπου 2,5 εκατ. ευρώ και με τον 4399 σε 2,8 εκατ. ευρώ. 
Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Θεόδωρος Καράογλου, σημείωσε ότι πρέπει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να σταματήσει η “ μετανάστευση” των επιχειρήσεων της περιοχής στις βαλκανικές χώρες. Για την επίτευξη του στόχου αυτού, πρόσθεσε, θα συμβάλλει η μείωση της φορολογίας  των επιχειρήσεων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός,  από το βήμα της 84ης ΔΕΘ.
Στην εκδήλωση μίλησαν, ο γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Εξαγωγέων Σπύρος Ιγνατιάδης, η προϊσταμένη ειδικής υπηρεσίας διαχείρισης επιχειρησιακών προγραμμάτων “ Interreg”, Αγγελική Μπουζιάνη και ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας και Θράκης) και συντονιστής του Balkan Forum, Γεώργιος Εμμανουήλ. 
 

Read previous post:
Φ. Γεννηματά και Γ. Παπανδρέου για το θάνατο του Αντώνη Λιβάνη

«Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετούμε το ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, τον δικό μας άνθρωπο, τον αγαπημένο μας Αντώνη Λιβάνη» αναφέρει η...

Close