Η Γνώση μπορεί να δίνει βαρύτητα αλλά οι επιτυχίες δίνουν λάμψη, και πολλοί περισσότεροι είναι αυτοί που βλέπουν παρά αυτοί που ζυγίζουν. Philip Stanhope Chesterfield, 1694-1773, Άγγλος πολιτικός & συγγραφέας

Ικανοποίηση ΔΣΘ για το αποτέλεσμα της σύσκεψης στο Διοικητήριο, παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης

14 Ιουλίου, 2020

Για ουσιαστικό βήμα προς την επίλυση του κτιριακού προβλήματος των Δικαστηρίων της Θεσσαλονίκης, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του Δικηγορικός Σύλλογος της πόλης, σχολιάζοντας τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Διοικητήριο, παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα και του Υφυπουργού Εσωτερικών (τομέα Μακεδονίας – Θράκης) Θεόδωρου Καράογλου.

«Για πρώτη φορά σε κοινή σύσκεψη όλων των φορέων, τέθηκε το ζήτημα σε ρεαλιστική βάση, υπήρξε ουσιαστική συζήτηση και αναλήφθηκε πρωτοβουλία με συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να συγκροτηθεί ομάδα εργασίας, η οποία μέχρι το τέλος του έτους θα παρουσιάσει την πρότασή της για την επέκταση του υπάρχοντος Δικαστικού Μεγάρου. Πάγιο αίτημα των δικηγόρων της πόλης προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση των δικαστικών υπηρεσιών είναι η επέκταση και αξιοποίηση του κτιρίου του ΙΚΑ Πύλης Αξιού που γειτνιάζει με το Δικαστικό Μέγαρο, με την παράλληλη δημιουργία «Πλατείας Δικαστηρίων».

Στο αίτημα αυτό υπήρξαν κατά καιρούς αντιδράσεις από εκπροσώπους υγειονομικών υπηρεσιών, αλλά ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης σε δηλώσεις του μετά το πέρας της σύσκεψης εμφανίστηκε διαλλακτικός στην προοπτική παραχώρησης του συγκεκριμένου κτιρίου, εφόσον προηγουμένως βρεθεί ανάλογο κτίριο στην περιοχή το οποίο θα μπορούσε να στεγάσει με καλύτερο τρόπο τις δομές υγείας.