Η Ιστορία μας διδάσκει ότι οι άνθρωποι και τα έθνη συμπεριφέρονται με σύνεση μόνο όταν έχουν εξαντλήσει κάθε άλλη εναλλακτική λύση - Abba Eban

Ικανοποιημένο το Βερολίνο για την ανανέωση της διαπίστευσης του ανταποκριτή του ZDF στην Τουρκία

14 Μάρτιος, 2019

Ικανοποίηση για την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να ανανεώσει τελικά τη διαπίστευση του ανταποκριτή του δεύτερου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF εξέφρασε το Βερολίνο, τονίζοντας ωστόσο ότι πρέπει να συμβεί το ίδιο και για τους άλλους δύο δημοσιογράφους γερμανικών ΜΜΕ, αλλά και για τους υπόλοιπους Ευρωπαίους.

«Η κυβέρνηση χαιρετίζει το γεγονός ότι ο ανταποκριτής του ZDF Γιεργκ Μπράζε μπορεί να συνεχίσει την δημοσιογραφική του δουλειά στην Τουρκία», δήλωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Ουλρίκε Ντέμερ, για να προσθέσει: «Ελπίζουμε ότι και οι δύο άλλοι γερμανοί δημοσιογράφοι, του NDR και της Tagesspiegel, θα λάβουν και πάλι διαπίστευση. Για μας είναι αδιανόητο να μην δοθούν αυτές οι διαπιστεύσεις». Η κυρία Ντέμερ επανέλαβε ακόμη ότι οι δημοσιογράφοι πρέπει να είναι σε θέση να εργάζονται στις έρευνες και στις ανταποκρίσεις τους από την Τουρκία και τόνισε ότι η γερμανική κυβέρνηση αναμένει από την τουρκική να βρει ταχύτατα λύση και για τις άλλες περιπτώσεις ξένων δημοσιογράφων. «Η ανεμπόδιστη εργασία των δημοσιογράφων έχει κεντρική σημασία για τη Δημοκρατία», κατέληξε η κυρία Ντέμερ.

Αναφερόμενος στην υπόθεση, ο αρχηγός των Φιλελευθέρων (FDP) Κρίστιαν Λίντνερ ζήτησε σήμερα από το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών να εκδοθεί γενική ταξιδιωτική οδηγία για την Τουρκία. «Στην συμπεριφορά της Τουρκίας προς τους γερμανούς δημοσιογράφους δείχνει η ισλαμιστική προεδρική δικτατορία το απαίσιο πρόσωπό της, το οποίο δεν συνάδει πλέον με τους ευρωπαϊκούς κανόνες και τις αξίες», δήλωσε ο κ. Λίντνερ στην «Tagesspiegel» και κάλεσε το υπουργείο Εξωτερικών να εκδώσει γενική ταξιδιωτική οδηγία για τους Γερμανούς που σκοπεύουν να επισκεφθούν την Τουρκία.

Read previous post:
Την Λέσχη Φιλίας στον Ν Κόσμο επισκέφθηκε ο Π. Γερουλάνος

Τη "Λέσχη Φιλίας" της Ανάληψης του Κυρίου, στο Νέο Κόσμο, επισκέφθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηνών, Παύλος Γερουλάνος.

Close