Μπορεί να έχουμε υψηλές ιδέες για τη φύση των εθνών, αλλά η αλήθεια είναι ότι τα έθνη λίγο απέχουν από το να είναι συμμορίες ληστών. Κικέρων, 106-43 π.Χ., Ρωμαίος ρήτορας & πολιτικός

IFAB: Μελετά εισαγωγή κανονισμού για την προστασία της υγείας των παικτών

10 Δεκεμβρίου, 2019

 To Διεθνές Συμβούλιο για τους κανονισμούς του ποδοσφαίρου (ΙFAB) σκέφτεται την εισαγωγή νέου κανονισμού για την προστασία της υγείας των παικτών. 
 Όπως αναφέρει η Daily Mail, στην ημερήσια διάταξη της επόμενης συνάντησης της IFAB, που έχει προγραμματιστεί για τις 29 Φεβρουαρίου στο Μπέλφαστ, θα εξεταστεί  η αλλαγή κανονισμού, που θα αφορά τις συνέπειες της σύγκρουσης με το κεφάλι δυο ποδοσφαιριστών, κάτι που δεν είναι ασυνήθιστο στο ποδόσφαιρο. 
 Σε ορισμένες περιπτώσεις ο παίκτης δεν μπορεί να μείνει στον αγωνιστικό χώρο, άλλες φορές το παιχνίδι συνεχίζεται μετά από μια πρώτη ιατρική αξιολόγηση, συνοπτική και όχι τόσο εξειδικευμένη όσο θα έπρεπε για τη προστασία της ασφάλειας των παικτών.
 Έτσι η IFAB έχει διορίσει επιτροπή ιατρών για να μελετήσει καλά τις περιπτώσεις. Με βάση τα ευρήματα που θα παρουσιαστούν στο Μπέλφαστ, θα αποφασιστεί η πορεία που θα ακολουθηθεί. 
 Οι επιλογές είναι δύο: εάν ο παίκτης υπέστη διάσειση που προκλήθηκε από τραυματισμό του κεφαλιού και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον αγωνιστικό χώρο, τότε θα υπάρχει μία πρόσθετη αλλαγή στις τρεις που προβλέπονται ήδη στον κανονισμό. Σε αυτή την περίπτωση φυσικά ο παίκτης που θα αποχωρεί δεν θα μπορεί να επιστρέφει στον αγωνιστικό χώρο. 

Read previous post:
Σε ετοιμότητα οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας του Δήμου Χανίων μετά τις προβλέψεις για επιδείνωση του καιρού

Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκονται οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας του Δήμου Χανίων, λόγω του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης του καιρού, που εκδόθηκε...

Close