Στη Μέση Ανατολή, δεν μπορείς να κάνεις πόλεμο χωρίς την Αίγυπτο και δεν μπορείς να κάνεις ειρήνη χωρίς τη Συρία. Χένρυ Κίσσιγκερ, 1923-, Αμερικανός πολιτικός

Ιερώνυμος: Θεία λειτουργία για τη συμπλήρωση 15 ετών αρχιεπισκοπίας

7 Φεβρουαρίου, 2023

Θεία λειτουργία τελέστηκε σήμερα στο αρχιεπισκοπικό παρεκκλήσιο του Αποστόλου Παύλου, το οποίο βρίσκεται εντός του αρχιεπισκοπικού οίκου, όπου συμπροσευχήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, με αφορμή τη συμπλήρωση 15 ετών από την ημέρα της εκλογής του στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο.

Το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας τέλεσε ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, τον οποίο διακόνησε ο αρχιδιάκονος του Μακαριωτάτου, π. Ιωάννης Μπούτσης.

Παρέστησαν οι μητροπολίτες Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας και Φθιώτιδος Συμεών, διευθυντές των Υπηρεσιών της Αρχιεπισκοπής, ο γενικός διευθυντής της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος (ΕΜΥΕΕ), Αλέξανδρος Κατσιάρας, Κλήρος και λαός.

Μετά τη Θεία Λειτουργία ο π. Βαρνάβας ευχήθηκε στον Αρχιεπίσκοπο για την επέτειο της εκλογής του και αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που επιτελείται στην Αρχιεπισκοπή. «Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες ότι όλη σας ημέρα αναλώνεται για το πώς θα διακονήσετε τον Θεό και τον συνάνθρωπο, μέσω της διακονίας ασθενών, αστέγων, φοιτητών, με την δημιουργία ιδρυμάτων, φοιτητικών στεγών, κατασκηνώσεων», τόνισε ο πρωτοσύγκελος και ευχήθηκε πολλά τα έτη του και ευλογημένα.

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τους αρχιερείς, αλλά και όλους τους παρισταμένους και πρωτίστως τον Θεό για τις μεγάλες ευλογίες που έχει δώσει στον αγώνα του και σημείωσε ότι το έργο που πραγματοποιείται στην Αρχιεπισκοπή είναι καρπός της προσπάθειας όλων. «Κανείς δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος μόνος του, αλλά με τη βοήθεια και τη συμπαράσταση από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο και πάντοτε βέβαια κάτω από την ευλογία του Θεού», υπογράμμισε ο Μακαριώτατος και ευχήθηκε ο Θεός να φωτίζει και να ευλογεί όλους μας να ακολουθούμε τον σωστό δρόμο, ώστε οι καρποί της προσφοράς μας να είναι αισθητοί και σε εμάς τους ίδιους και στο πλήρωμα της Εκκλησίας.