Η ηθικολογία έρχεται μαζί με τη θλιβερή σοφία της ηλικίας, όταν μια η αίσθηση περιέργειας έχει εξανεμισθεί. Graham Green, 1904-1991, Βρετανός συγγραφέας

ΙΕΚ ΑΚΜΗ Πρωταγωνιστής και στην προσφορά

25 Φεβρουαρίου, 2020

Mε ισχυρά διαπιστευτήρια την ηγετική πορεία στην εκπαίδευση για σχεδόν 50 χρόνια και τη διεθνή αναγνώρισή του ως ένα από τα εφτά καλύτερα Εκπαιδευτήρια της Ευρώπης, το ΙΕΚ ΑΚΜΗ έχει κερδίσει επάξια τον τίτλο του απόλυτου «πρωταγωνιστή» στον κλάδο της Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Στον πυρήνα της φιλοσοφίας του Οργανισμού εμπεριέχεται ως βασική αρχή η «επιστροφή» της επιτυχίας στην κοινωνία με εγνωσμένο εκπαιδευτικό και κοινωνικό έργο μέσα από την ενεργοποίηση καινοτόμων δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης με μετρήσιμα αποτελέσματα.
 
Εκπαίδευση χωρίς αποκλεισμούς 
Tο 2005 η πρωτοβουλία για δωρεάν εκπαίδευση ατόμων με προβλήματα Όρασης στην ειδικότητα της φυσικοθεραπείας, σε συνεργασία με τη Γαλλική Κρατική Σχολή Τυφλών VALENTIN HAUΫ τάραξε τα νερά. Για τη λειτουργία του Προγράμματος, το οποίο τελεί υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCΟ, επενδύθηκαν € 250.000 σε τεχνογνωσία, εξοπλισμό, και διαμόρφωση προσβάσιμων χώρων. Και αποφοίτησαν οι πρώτοι επαγγελματίες τυφλοί φυσικοθεραπευτές με κρατικό δίπλωμα στην Ελλάδα. 

Δίπλα στον ακριτικό ελληνισμό 
Εδώ και 4 χρόνια το ΙΕΚ ΑΚΜΗ στέκεται αρωγός και υπερήφανος χορηγός στο θεσμό του «Διάπλου Αιγαίου» και την Ομάδα Αιγαίου, τους φύλακες – αγγέλους των νησιωτών και δη αυτών που μένουν στα μικρά νησιά, διανύοντας με φουσκωτά εκατοντάδες μίλια σε μία προσπάθεια να υποστηρίξουν τους συνανθρώπους τους. Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ έχει προσφέρει συνολικά περισσότερες από 70 πλήρεις υποτροφίες σπουδών σε νέους των ακριτικών νησιών, στους Φούρνους, στην Αμοργό, στην Ίο, στη Φολέγανδρο, στο Κουφονήσι και στην Πάτμο. Παράλληλα, έχει συμβάλλει έμπρακτα στην ενίσχυση ακριτικών σχολικών μονάδων, παρέχοντας εκπαιδευτικό και τεχνολογικό εξοπλισμό. 

Πρωταγωνιστές και στο στίβο της μόρφωσης 
Σε μία από τις σημαντικότερες δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που πραγματοποιεί σταθερά τα τελευταία 7 χρόνια, το ΙΕΚ ΑΚΜΗ αποτελεί αποκλειστικό Χορηγό Εκπαίδευσης του ΣΕΓΑΣ έχοντας προσφέρει περισσότερες από 120 πλήρεις υποτροφίες σε αθλητές και αθλήτριες της Εθνικής Ομάδας. Σε αναγνώριση της πολυετούς συνεισφοράς του, το 2019 η διοίκηση του ΣΕΓΑΣ βράβευσε το ΙΕΚ ΑΚΜΗ στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου. 

AKMH RUNNING TEAM προσφοράς 
Η συνεργασία με την Ομοσπονδία οδήγησε στη γέννηση της μεγαλύτερης εκπαιδευτικής δρομικής ομάδας της χώρας. Περισσότεροι από 200 δρομείς σπουδαστές, καθηγητές και συνεργάτες του ΙΕΚ ΑΚΜΗ δίνουν ραντεβού στο μεγαλύτερο ετήσιο αθλητικό γεγονός του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας και τρέχουν για τη διάδοση του μηνύματος και την ευαισθητοποίηση του κοινού για τις δράσεις φιλανθρωπικών φορέων. Η «Ελπίδα», η «Κιβωτός του Κόσμου», το «Ινστιτούτο Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis», ο ανθρωπιστικός φορέας «Καρδιές για Όλους» συγκαταλέγονται στους οργανισμούς που έχουν υποστηριχθεί από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ με χορήγηση υποτροφιών και επιστροφή μέρους των εσόδων του Μαραθωνίου, μία πρωτοβουλία της Διοίκησης του ΣΕΓΑΣ. 

ΟN-AIR για την «Ένωση μαζί για το Παιδί» 
Ένας διαφορετικός ραδιοφωνικός Μαραθώνιος Αγάπης με συντονιστή τον επικεφαλής της Σχολής Αθλητικής Δημοσιογραφίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Δημήτρη Χατζηγεωργίου και ομάδα σπουδαστών Δημοσιογραφίας και Ηχοληψίας στήθηκε τα φετινά Χριστούγεννα. Ο Σάββας Πούμπουρας, η Ματίνα Νικολάου και ο Διονύσης Αλέρτας βρέθηκαν στο studio του πρώτου εκπαιδευτικού Web Radio της χώρας «ταξίδεψαν» στα παιδικά τους χρόνια, μοιράστηκαν αναμνήσεις, όνειρα και στόχους για τη νέα χρονιά και έδωσαν το σύνθημα, καλώντας τους e-ακροατές να στηρίξουν την «Ένωση Μαζί για το Παιδί». Για την υλοποίηση της ενέργειας, η Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΙΕΚ ΑΚΜΗ κα Καλλιόπη Ροδοπούλου βραβεύτηκε στην εκδήλωση της Ένωσης «Τιμώντας του Αφανείς Πρωταγωνιστές». 

Μαγειρέματα… 
Μία ξεχωριστή συνεργασία πήρε φέτος «σάρκα και οστά» ανάμεσα στη Σχολή Γαστρονομίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ και την Πανελληνία Ένωση Αγώνα Κατά του Νεανικού Διαβήτη (ΠΕΑΝΔ). Στο campus Γαστρονομίας στην Αθήνα, καθηγητές Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής της Σχολής μυούν μικρούς και μεγάλους στον μαγικό κόσμο της γαστρονομίας μέσα από μία σειρά διαδραστικών εκπαιδευτικών σεμιναρίων. Μέσα από τα sessions δίνεται η ευκαιρία στους συμμετέχοντες, να παρακολουθήσουν ζωντανά την εκτέλεση ξεχωριστών συνταγών, να εξοικειωθούν με τη διατροφική αξία των συστατικών, αξιοποιώντας τη γνώση αυτή στο καθημερινό διατροφικό τους πρόγραμμα. Τα σεμινάρια περιλαμβάνουν όλες τις κατηγορίες τροφίμων, ενώ μέσα από το θεωρητικό μέρος οι μικροί φίλοι εκπαιδεύονται στο γλυκαιμικό δείκτη των τροφών και στην ορθή διαχείριση των δόσεων ινσουλίνης ανά γεύμα. Στους πέντε σεμιναριακούς κύκλους που έχουν προγραμματιστεί στη σεζόν 2019-2020 περισσότεροι από 250 μικροί γευσιγνώστες με τις οικογένειές τους θα περάσουν το κατώφλι της Σχολής.

Read previous post:
Δ. Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση να αποσύρει αμέσως τώρα τις δυνάμεις καταστολής από τα νησιά

«Η κυβέρνηση, αντί να στείλει πλοία στα νησιά του Αιγαίου για να απεγκλωβίσει τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, όπως δικαίως...

Close