Αν ο Βρετανικός στρατός αποβιβαστεί στην Ευρώπη, θα βάλω την αστυνομία του Βελγίου να τον συλλάβει. Otto von Bismarck, 1815-1898, Γερμανός καγκελάριος.

Ιδιωτικότητα και φυσικό φως σε κτήριο γραφείων από Farhad Mirzaie

13 Ιανουαρίου, 2022

Τα τυπικά κτήρια γραφείων από γυαλί και μέταλλο συχνά δυσκολεύονται να επιτρέψουν την είσοδο φυσικού φωτός στο εσωτερικό και παράλληλα να διατηρήσουν την ιδιωτικότητα. Λύση στο πρόβλημα έδωσε ο Ιρανός αρχιτέκτονας Farhad Mirzaie του γραφείου A.P.P. Architects & Associates με ένα παραμετρικό τούβλινο πέτασμα σε όψη κτηρίου γραφείων στην πόλη Arak, την αποκαλούμενη «βιομηχανική πρωτεύουσα» του Ιράν.

Το «Revolving Bricks Serai» τραβάει πάνω του όλα τα βλέμματα καθώς χρησιμοποιεί αλγόριθμο για να ορίσει την περιστροφή των τούβλων στην πρόσοψη του κτηρίου. Η σταδιακή περιστροφή των τούβλων δημιουργεί ένα εφέ κυματισμού που δίνει διαφορετική εντύπωση αναλόγως της οπτικής γωνίας από την οποία το κοιτάς. Επιπλέον, οι μικρές πλευρές των τούβλων είναι σε χρώμα γαλάζιο και τυρκουάζ για να υπογραμμίζεται το εφέ της περιστροφής τους ( https://www.instagram.com/p/CW0bvPBsGC1/ ).