Η Ρωσία έχει δύο στρατηγούς που μπορεί να εμπιστεύεται: Τους στρατηγούς Ιανουάριο και Φεβρουάριο - Τσάρος Νικόλαος

Ι. Σμυρλής: 458 δράσεις με δυνατότητα εμπλουτισμού τους εντός του έτους

21 Σεπτεμβρίου, 2021

O γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας και πρόεδρος της Enterprise Greece Ι. Σμυρλής επεσήμανε ότι το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Εξωστρέφειας αποτελεί καρπό μιας πολύ σημαντικής μεταρρύθμισης, που ανοίγει μια νέα εποχή στην ελληνική οικονομική διπλωματία προς ενίσχυση και του διεθνούς γεωστρατηγικού ρόλου της χώρας μας. 

Ο κ. Σμυρλής υπογράμμισε ότι για το 2021 το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Εξωστρέφειας προβλέπει 458 δράσεις, με δυνατότητα επικαιροποίησης και εμπλουτισμού τους κατά τη διάρκεια του έτους. Σύμφωνα με το στρατηγικό σχέδιο, οι εν λόγω δράσεις αναπτύσσονται σε γεωγραφικές περιοχές από τα Δυτικά Βαλκάνια και την Ευρώπη μέχρι τη Μέση Ανατολή, τις ΗΠΑ, τη Νότια Αμερική, την Ασία, την Αφρική και την Αυστραλία. 

Αναφερόμενος στον κλάδο των εξαγωγών, ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας τόνισε την ανοδική πορεία στους παραδοσιακούς τομείς. 

Σχετικά με τις επενδύσεις, σημείωσε ότι πλέον των παραδοσιακών κλάδων του τουρισμού και των κτηματομεσιτικών, η χώρα προσέλκυσε επενδύσεις σε τομείς δυναμικά εξελισσόμενους, όπως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η έρευνα και η καινοτομία, οι νεοφυείς επιχειρήσεις, ο τομέας των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνίας και των Logistics. Ο κ. Σμυρλής μίλησε επίσης για τα εξαιρετικά θετικά αποτελέσματα στο νευραλγικό πεδίο των στρατηγικών επενδύσεων, αναφέροντας σχετικά, ότι από τον Ιούλιο του 2019, έχουν εγκριθεί από την κυβέρνηση στρατηγικές επενδύσεις συνολικής αξίας 4,8 δισ. ευρώ, που οδηγούν με τη σειρά τους στη δημιουργία 3.335 νέων θέσεων εργασίας προς όφελος του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας. 

Κλείνοντας, ο κ. Σμυρλής τόνισε ότι η ελληνική οικονομία έδειξε αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα εν μέσω πανδημίας, με τη χώρα μας να προσαρμόζεται με ταχύτατους ρυθμούς στα νέα δεδομένα που διαμορφώθηκαν παγκοσμίως. 

 

[Φωτογραφία αρχείου]