Οι Αμερικανοί πιστεύουν πως όταν ξέρεις κάτι, θα πρέπει κάτι να κάνεις γι’ αυτό. John Le Carre, 1931- , Βρετανός συγγραφέας

Η ΟΒΕ δηλώνει πλήρως αντίθετη σε ενδεχόμενη αύξηση του ΕΦΚ για τα καύσιμα

30 Μαρτίου, 2015

Αντίθετη προς το σενάριο αύξησης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) για τα καύσιμα, δηλώνει μέσω ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος (ΟΒΕ), σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως βάσει στοιχείων της ΕΕ, η φορολογία στην Ελλάδα είναι ήδη η 4η υψηλότερη για την αμόλυβδη βενζίνη και η 8η για το πετρέλαιο θέρμανσης ενώ η τελική τιμή των εν λόγω καυσίμων είναι η πέμπτη και η ένατη υψηλότερη αντίστοιχα.

Στην ανακοίνωση της ΟΒΕ επισημαίνεται επίσης πως αυτήν τη στιγμή οι φόροι και τα τέλη για την αμόλυβδη-95 αντιστοιχούν στο 63,8% της τελικής τιμής και ανέρχονται περίπου στο 1 ευρώ.

«Είναι να απορεί κανείς πως, ενώ η κυβέρνηση τόνιζε συνεχώς ότι θα μειώσει τους υπέρογκους φόρους των καυσίμων, τώρα στο υπουργείο Οικονομικών απεργάζονται σχέδια νέας αύξησης της φορολογίας, τη στιγμή που η οικονομική κρίση οξύνεται και είναι βέβαιο ότι θα έχουμε όπως και τις προηγούμενες φορές μεγάλη πτώση της κατανάλωσης», αναφέρει η ανακοίνωση.

Τυχόν αύξηση του φόρου στα καύσιμα θα πλήξει τόσο τους ιδιώτες καταναλωτές όσο και τις επιχειρήσεις και θα επιφέρει αύξηση τιμών σε πολλά προϊόντα, εκτιμά η ΟΒΕ.

Read previous post:
Μπαγκλαντές: νέα δολοφονία προοδευτικού μπλόγκερ

Λίγες εβδομάδες μετά τη θανάσιμη επίθεση με ματσέτες κατά του Αμερικανού Αβιτζίτ Ρόι, άλλος ένας ανεξάρτητος μπλόγκερ δολοφονείται στο Μπαγκλαντές,...

Close