Κάθε άνθρωπος, οπουδήποτε, θα ανθίσει με εκατό απροσδόκητα ταλέντα και ικανότητες, με το που του δοθεί απλώς μια ευκαιρία. Doris Lessing, 1919-2013, Βρετανίδα συγγραφέας

Ι. Κριάρη: Θετικές οι προοπτικές πανεπιστημιακής συνεργασίας Ελλάδας-Καζακστάν

12 Ιουνίου, 2019

Τις προοπτικές συνεργασίας των ελληνικών πανεπιστημίων με τα καζακικά, σκιαγραφεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου Ισμήνη Κριάρη. «Οι προοπτικές συνεργασίας είναι πολύ καλές, γιατί η καζάκικη κοινωνία έχει μεγάλο ενδιαφέρον για την Ελλάδα, η ελληνική αρχαιότητα είναι γνωστή και σεβαστή και υπάρχουν πολλά αντικείμενα στα οποία η συνεργασία θα είναι επωφελής και για τις δύο χώρες» τονίζει χαρακτηριστικά η πρύτανης.

   Σε δήλωσή της στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετά τις εκλογές της Κυριακής στο Καζακστάν, στις οποίες συμμετείχε ως εθνικός ανεξάρτητος παρατηρητής, καλεσμένη από την εκλογική επιτροπή της χώρας αυτής της κεντρικής Ασίας, η κ. Κριάρη εστιάζει στους τομείς συνεργασίας της ακαδημαϊκής κοινότητας των δύο κρατών, με έμφαση τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το Πάντειο Πανεπιστήμιο. «Η Ελλάδα και το Καζακστάν έχουν αναπτύξει τα τελευταία χρόνια στενές σχέσεις σε ακαδημαϊκό επίπεδο. Υπάρχουν τουλάχιστον 20 Έλληνες πανεπιστημιακοί που εργάζονται σε πανεπιστήμια της Αστάνα» σημειώνει και προσθέτει ότι τα ελληνικά πανεπιστήμια επιδιώκουν να έχουν μορφωτικές συνεργασίες με τα αντίστοιχα του Καζακστάν και ειδικότερα να συνεργαστούν στο πλαίσιο του προγράμματος Εράσμους, δεδομένου ότι η ΕΕ δίνει αυτή τη δυνατότητα.

 

Read previous post:
Β. Πολύδωρας: Οι Πόντιοι πολύτιμος σύνδεσμος για την ανάπτυξη των σχέσεων Ελλάδας-Καζακστάν

 «Οι σχέσεις Ελλάδας-Καζακστάν είναι πολύ καλές, με πυρήνα τους 12.000-15.

Close