Ο πληθωρισμός είναι μια μορφή φορολογίας που επιβάλλεται χωρίς νόμο. Milton Friedman, 1912-2006, Αμερικανός οικονομολόγος

Η Aegean Marine Petroleum Network κατέθεσε αίτηση πτώχευσης στις ΗΠΑ

7 Νοεμβρίου, 2018

Η εταιρεία Aegean Marine Petroleum Network κατέθεσε αίτηση πτώχευσης στις αμερικανικές αρχές, προκειμένου να συνεχίσει τη λειτουργία της, ενώ κινείται η διαδικασία πώλησής της.

Η αίτηση υποβλήθηκε και επισήμως στο Πτωχευτικό Δικαστήριο της Νέας Υόρκης, στο χρηματιστήριο της οποίας είναι εισηγμένη η εταιρεία και οι 74 θυγατρικές της.

Η αίτηση πτώχευσης έγινε μετά τη διαπίστωση των ελεγκτών περί ευρείας κακοδιαχείρισης και πρακτικών απάτης στην εταιρεία, με ποσά που άγγιζαν τα 200 εκατ. δολάρια.

Η μετοχή της εταιρείας διολίσθησε στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

Η μετοχή της εταιρείας διολίσθησε στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

Αξίζει να σημειωθεί ότι διαδικασία πτώχευσης της Aegean Marine Petroleum Network έχει τη στήριξη της εταιρείας, Mercuria, η οποία εδρεύει στην Ελβετία και έχει ως αντικείμενο το εμπόριο πρώτων υλών σε όλον τον πλανήτη. Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει συμφωνήσει στη διαδικασία της πώλησης να κάνει την πρώτη προσφορά (stalking horse bidder), ώστε να εξασφαλιστεί καλό τίμημα στο τέλος, ενώ θα παρέχει πάνω από 532 εκατομμύρια δολάρια χρηματοδότηση, έτσι ώστε σε όλη τη διαδικασία της υπαγωγής σε καθεστώς πτώχευσης και πώλησης η εταιρεία να συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά.

Πλέον η εταιρεία και οι θυγατρικές της επιδιώκουν να λειτουργήσουν με τη μορφή των «οφειλετών με κατοχή», όπως προβλέπεται από τη διαδικασία του Κεφαλαίου 11 του αμερικανικού πτωχευτικού νόμου, υπό την αρμοδιότητα του δικαστηρίου.

Την υπόθεση έχει αναλάβει το δικηγορικό γραφείο Kirkland & Ellis LLP, ως επενδυτική τράπεζα η Moelis & Company LLC και ως σύμβουλος για την αναδιάρθρωση της επιχείρησης η EY Turnaround Management Services LLC.

Read previous post:
Χάθηκαν 5 τρισ. δολάρια σε έναν μήνα στις αγορές

Μνήμες της χρηματοπιστωτικής κρίσης επανέφερε στους επενδυτές τo βίαιο "sell-off" του μήνα-φόβου των διεθνών αγορών, όπως παραδοσιακά χαρακτηρίζεται ο Οκτώβριος,...

Close