Ο άνθρωπος ανέκαθεν ήθελε να ζει σε κοινωνίες, αλλά από την αρχή της ύπαρξής του, αφιέρωσε ένα σημαντικό μέρος της ενεργητικότητάς του για να τις πολεμήσει - Georges Simenon (1903-1989, Βέλγος συγγραφέας)

Ηράκλειο: Με χαμόγελο υποδέχθηκαν τα αποτελέσματα οι μαθητές που αρίστευσαν στις πανελλαδικές εξετάσεις

28 Ιουνίου, 2022

Χαμόγελα σκόρπισαν στους υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων που τα κατάφεραν, οι βαθμολογίες που αναρτήθηκαν σήμερα στα σχολεία και για πρώτη φορά εστάλησαν και με sms στα κινητά τηλέφωνα των υποψηφίων.

Ένας από τους πρώτους των πρώτων από την Κρήτη, ο Αχιλλέας Λυδάκης, που κατάφερε να συγκεντρώσει 19.110 μόρια.

«Στόχος μου ήταν το Μετσόβιο Πολυτεχνείο και η σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών. Το ότι τα κατάφερα μου δίνει χαρά, γιατί η προσπάθεια ήταν μεγάλη» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αριστούχος των πανελλαδικών εξετάσεων, ο οποίος ετοιμάζεται για τις σπουδές του.

Με 18.675 μόρια, η Ραφαέλα Καλαϊτζάκη από το Ηράκλειο, κατάφερε στη δεύτερή της προσπάθεια να πιάσει τα μόρια που απαιτούνται για να εισαχθεί στην Ιατρική. «Ήταν μια πολύ κουραστική προσπάθεια, όμως σε καμία περίπτωση δεν θα έκανα πίσω. Αυτό που μένει είναι η ικανοποίηση και η βεβαιότητα ότι όσο προσπαθεί, υπάρχει πιθανότητα να τα καταφέρεις» ανέφερε η Ραφαέλα Καλαϊτζάκη, που ολοκληρώνοντας μια μεγάλη προσπάθεια, προέτρεψε ακόμη και όσους μαθητές δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα «να μη το βάλουν κάτω και να προσπαθούν».