Ο ηγέτης πρέπει να είναι πρακτικός και ρεαλιστής, πρέπει όμως να μιλάει σαν οραματιστής και ιδεολόγος - Έρικ Χόφφερ

Ηράκλειο: Διαμαρτυρία για το κλίμα στη Λίμνη του Αγίου Νικολάου

15 Μάρτιος, 2019

Έναν ασφαλή και βιώσιμο κόσμο για όλους, ζήτησαν σήμερα στο πλαίσιο της διαμαρτυρία τους για το κλίμα, μέλη του Climate Strike Mirabello που συγκεντρώθηκαν στη Λίμνη του Αγίου Νικολάου, Λασιθίου.

Όπως ανέφεραν: «Το Climatestrike, σε περισσότερες από 110 χώρες από όλες τις ηπείρους, κάλεσε τη νεολαία όλου του κόσμου να διαμαρτυρηθεί σε μια παγκόσμια απεργία για την κλιματική αλλαγή. Νέοι στη Σουηδία, τον Καναδά, τη Γαλλία, την Αυστραλία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία, τις ΗΠΑ και άλλες χώρες ανά τον κόσμο αγωνίζονται για το μέλλον τους. Η Ελλάδα συντονίστηκε με την παγκόσμια κινητοποίηση και το Climate Strike Mirabello, είναι γεγονός».

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ένας εκ των συντονιστών της δράσης, ο Ντάνιελ Στεφανάκης: «Στόχος είναι να ευαισθητοποιήσουμε πολίτες και πολιτικούς για να συνεργαστούν με τους επιστήμονες και να δουν τι ακριβώς προτείνουν, προκειμένου να μην φτάσουμε σε ότι αφορά το κλίμα, σε μη αναστρέψιμη κατάσταση».

Η συμμετοχή στη διαμαρτυρία ήταν δυναμική, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να επαναληφθεί αντίστοιχη δράση, καθώς, όπως εξήγησε ο κ. Στεφανάκης, αυτό που σκοπεύουν είναι να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο.

«Η δράση η σημερινή δεν θα είναι τελευταία καθώς σκοπεύουμε να παρακολουθήσουμε τις εξελίξεις και να συνεχίσουμε να στηρίζουμε. Δεν είναι ένα θέμα που θα λυθεί μετά από μία ή δύο διαμαρτυρίες, είναι ένας στόχος διαρκής που δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε» είπε ο κ. Στεφανάκης που συμπλήρωσε ότι η επόμενη δράση, τοποθετείται χρονικά στις 24 Μαίου.

Read previous post:
Βρετανία: Μεσίστιες σημαίες και ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της επίθεσης στη Ν. Ζηλανδία

Μεσίστιες ήταν οι σημαίες σήμερα στα κτίρια της Ντάουνινγκ Στριτ και του υπουργείου Εξωτερικών σε ένδειξη σεβασμού για τα 49...

Close