Δεν μπορώ να πω με σιγουριά ότι τα πράγματα θα διορθωθούν αν αλλάξουν. Είμαι σίγουρος όμως ότι για να διορθωθούν, πρέπει να αλλάξουν. Georg Christoph Lichtenberg, 1742-1799, Γερμανός γνωμικογράφος

ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο θα στείλει ένα νοσοκομειακό πλοίο στην περιοχή της Βενεζουέλας

7 Μαΐου, 2019

Καθώς η ένταση στη Βενεζουέλα αυξάνεται, οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν να ανακοινώσουν σήμερα την αποστολή ενός στρατιωτικού νοσοκομειακού πλοίου στην περιοχή, όπως έγινε γνωστό από Αμερικανούς αξιωματούχους σήμερα, σε άλλη μια ένδειξη της περιορισμένης και στοχευμένης ανάμιξης του Πενταγώνου στην κρίση αυτή.

Οι αξιωματούχοι, που ζήτησαν να τηρηθεί η ανωνυμία τους, δεν διευκρίνισαν σε ποιες χώρες της περιοχής θα ταξιδέψει το πλοίο. Πέρσι, το νοσοκομειακό πλοίο USNS Comfort φρόντισε Βενεζουελάνους πρόσφυγες και άλλους ανθρώπους πιάνοντας λιμάνι στην Κολομβία, το Περού, το Εκουαδόρ και την Ονδούρα.

Η Νότια Διοίκηση των ΗΠΑ, που είναι αρμόδια για τις αμερικανικές δυνάμεις στη Λατινική Αμερική, δεν ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα να σχολιάσει την πληροφορία αυτή.

Περισσότερα στη κατηγορία Ειδήσεις
Τέσσερα βομβαρδιστικά Β-52 θα αναπτύξει το Πεντάγωνο στη Μέση Ανατολή

Η ειδική πτέρυγα βομβαρδιστικών που πρόκειται να αναπτύξουν στη Μέση Ανατολή οι Ηνωμένες Πολιτείες θα περιλαμβάνει κατά πάσα πιθανότητα τέσσερα...

Close