Όποιος ξέρει να υπομένει τα πάντα, μπορεί και να τολμά τα πάντα. Vauvenargues, 1715-1747, Γάλλος γνωμικογράφος

ΗΠΑ: Σήμερα η απόφαση για το ποιος μπορεί να έχει πρόσβαση στα φορολογικά αρχεία του Τραμπ

9 Ιουλίου, 2020

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα την απόφασή του για το αν το Κογκρέσο θα έχει πρόσβαση στις φορολογικές δηλώσεις του προέδρου Τραμπ.

Πρόκειται για μία απόφαση, η οποία μπορεί να αναδιαμορφώσει την ισορροπία πολιτικής ισχύος ανάμεσα στα μέλη του Κογκρέσου και τον Λευκό Οίκο με τον πιο δραματικό τρόπο μετά το Watergate, σχολιάζει το POLITICO.

Είναι η τελευταία ημέρα έκδοσης γνωμοδότησης από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ για τη δικαστική περίοδο 2019-2020 και το δικαστήριο καλείται να γνωμοδοτήσει επίσης για το αν οι εισαγγελείς της Νέας Υόρκης μπορούν παρομοίως να έχουν πρόσβαση στις φορολογικές δηλώσεις του Τραμπ, οι οποίες βρίσκονται στη λογιστική του εταιρία και σε τράπεζες.

Μία απόφαση που θα απορρίπτει τα νομικά επιχειρήματα του προέδρου Τραμπ, μπορεί να παράσχει στους ψηφοφόρους πρόσβαση στις φορολογικές δηλώσεις που ο Τραμπ αρνείται να αποκαλύψει από την αρχή της προεκλογικής εκστρατείας του το 2015.

Οι δικαστές καλούνται επίσης να αποφασίσουν σχετικά με αιτήματα ενός εισαγγελέα του Μανχάταν, ο οποίος ζητεί τις φορολογικές δηλώσεις του Τραμπ στο πλαίσιο ποινικής έρευνας για τις φορολογικές πρακτικές της επιχειρηματικής αυτοκρατορίας του αμερικανού προέδρου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έστειλε τους προσωπικούς του δικηγόρους να υποστηρίξουν τις θέσεις του.

Πηγή: POLITICO

Περισσότερα στη κατηγορία Ειδήσεις
Τζ. Φλόιντ: Μαμά σ’αγαπώ. Πες στα παιδιά ότι τα αγαπώ. Είμαι νεκρός

Ο πρώην αστυνομικός στις ΗΠΑ, ο οποίος κατηγορείται για τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, είπε στο θύμα να σταματήσει...

Close