Στα Κινέζικα, η λέξη «κρίση» γράφεται με δύο γράμματα. Το ένα σημαίνει κίνδυνος και το άλλο σημαίνει ευκαιρία. - Τζον Κένεντι

ΗΠΑ: Σε υψηλό 9 ετών διαμορφώθηκε τον Δεκέμβριο το εμπορικό έλλειμμα

6 Φεβρουαρίου, 2018

Περισσότερο από το αναμενόμενο διευρύνθηκε το αμερικανικό εμπορικό έλλειμμα τον Δεκέμβριο, φθάνοντας στο υψηλότερο επίπεδό του από το 2008 καθώς η ισχυρή εγχώρια ζήτηση οδήγησε τις εισαγωγές σε ιστορικά υψηλό επίπεδο.

Το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε σήμερα ότι το εμπορικό έλλειμμα διευρύνθηκε κατά 5,3% στα 53,1 δισεκ. δολάρια. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2008 και καταγράφεται μετά το ανοδικά αναθεωρημένο έλλειμμα των 50,4 δισεκ. δολαρίων του Νοεμβρίου.

Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν το εμπορικό έλλειμμα να αυξηθεί στα 52,0 δισεκ. δολάρια τον Δεκέμβριο, από τα 50,5 δισεκ. ένα μήνα νωρίτερα. Ένα μέρος της αύξησης του Δεκεμβρίου οφείλεται στην άνοδο των τιμών των εμπορευμάτων.

Το 2017, το έλλειμμα σημείωσε άλμα 12,1% στα 566,0 δισεκ. δολάρια, το υψηλότερο από το 2008. Το πολιτικά ευαίσθητο εμπορικό έλλειμμα ΗΠΑ-Κίνας αυξήθηκε πέρυσι κατά 8,1% στο επίπεδο ρεκόρ των 375,2 δισεκ. δολαρίων.

Περισσότερα στη κατηγορία Ειδήσεις
Εγκύκλιος του ΕΦΚΑ για τη χορήγηση σύνταξης, λόγω θανάτου

Εγκύκλιο για τη χορήγηση σύνταξης, λόγω θανάτου, εξέδωσε ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), με την οποία περιγράφονται οι αλλαγές...

Close