Η χρήση βίας είναι πολύ κακή λύση για οποιοδήποτε πρόβλημα. Γενικώς, χρησιμοποιείται μόνο από μικρά παιδιά και μεγάλα έθνη. David Friedman, 1945- , Αμερικανός πολιτικός επιστήμονας

ΗΠΑ: Αθωώθηκε καθηγητής που βοήθησε δύο μετανάστες στα σύνορα

21 Νοεμβρίου, 2019

Οι αμερικανικές αρχές τον απειλούσαν με ποινή κάθειρξης έως και 20 ετών επειδή είχε βοηθήσει δύο μετανάστες στην έρημο της Αριζόνας: χρειάστηκαν δύο δίκες για να αθωωθεί τελικά από τους ενόρκους ο Σκοτ Γουόρεν, εθελοντής σε μια ανθρωπιστική οργάνωση.

Ο 37χρονος Γουόρεν είναι καθηγητής γεωγραφίας και εθελοντής, εδώ και πολλά χρόνια, στην οργάνωση «Όχι άλλοι θάνατοι» (No more deaths). Η μη κυβερνητική οργάνωση ιδρύθηκε το 2004 και έθεσε ως στόχο της να αποτρέψει τους θανάτους των μεταναστών που περνούν παράνομα τα σύνορα με το Μεξικό για να φτάσουν στις ΗΠΑ αλλά χάνουν τη ζωή τους στην έρημο.

Οι ομοσπονδιακές αρχές κατηγορούσαν τον Σκοτ Γουόρεν ότι οργάνωσε την παράνομη άφιξη δύο ανδρών από την κεντρική Αμερική, οι οποίοι πέρασαν στις ΗΠΑ το 2018. Η βασική κατηγορία ήταν ότι προσπάθησε να τους κρύψει από τους συνοριοφύλακες, κάτι που ο ίδιος διέψευδε.

Στην πρώτη δίκη του, τον περασμένο Ιούνιο, οι συνήγοροί του προέβαλαν το επιχείρημα της «στοιχειώδους καλοσύνης» που επέδειξε ο πελάτης του όταν γνωρίστηκε τυχαία με τους δύο άνδρες σε ένα καταφύγιο. Οι ένορκοι συνεδρίαζαν επί τρεις ημέρες αλλά δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε ομόφωνη απόφαση.

Read previous post:
Δ. Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ αγωνίζεται για δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση

Κριτική στις πολιτικές της κυβέρνησης, άσκησε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την ομιλία του απόψε, σε κομματική...

Close