Δεν μπορώ να πω με σιγουριά ότι τα πράγματα θα διορθωθούν αν αλλάξουν. Είμαι σίγουρος όμως ότι για να διορθωθούν, πρέπει να αλλάξουν. Georg Christoph Lichtenberg, 1742-1799, Γερμανός γνωμικογράφος

ΗΠΑ: Αναζητούνται 800 εκατ. δολάρια που φέρονται να δαπανήθηκαν σε έργα στρατιωτικών κατασκευών

6 Φεβρουαρίου, 2018

Η αρμόδια υπηρεσία λογιστικής διαχείρισης του αμερικανικού Πενταγώνου (Defense Logistics Agency -DLA) προσπαθεί να εντοπίσει έγγραφα που να δικαιολογούν δαπάνες 800 εκατομμυρίων δολαρίων, μεταδίδει το BBC, επικαλούμενο δημοσίευμα του Politico.

Η τρύπα στις δαπάνες του πενταγώνου εντοπίστηκε μετά την διενέργεια λογιστικού ελέγχου, ενώ τα χρήματα αυτά εμφανίζονται επίσημα να έχουν δαπανηθεί σε έργα στρατιωτικών κατασκευών, αλλά και συστήματα υπολογιστών.

Από την πλευρά της, η DLA επιβεβαίωσε την αποτυχία στην προσπάθεια της να παρακολουθήσει επιτυχώς την διαδρομή δαπάνης των χρημάτων, ενώ υποστηρίζει ότι δεν έχει απολέσει συνολικά τον λογιστικό έλεγχο, για την συγκεκριμένη υπόθεση.

Η DLA συμφωνεί με την αξιολόγηση της Ernst and Young για την αποτυχία μας να παρακολουθήσουμε επιτυχώς την λογιστική πορεία των δαπανών για την κατασκευή στρατιωτικών έργων, δήλωσε χαρακτηριστικά μία εκπρόσωπος της DLA στο BBC. Παρά το γεγονός ότι λείπουν σχετικά έγγραφα, δεν έχει απολεστεί συνολικά ο λογιστικός έλεγχος αναφορικά με τα περιουσιακά στοιχεία, αλλά κι άλλες συναφείς χρηματοδοτήσεις, πρόσθεσε η ίδια εκπρόσωπος.

Η ίδια εκπρόσωπος υποστήριξε ότι η DLA είναι η πρώτη υπηρεσία που με δεδομένο το μέγεθος, αλλά και την πολυπλοκότητα της γραφειοκρατικής της οργάνωσης, ξεκίνησε έναν λογιστικό έλεγχο, ενώ τα στελέχη της, δεν αναμένουν το ξεκαθάρισμα της υπόθεσης, από τους αρχικούς κύκλους διεξαγωγής των ερευνών.

Η DLA ιδρύθηκε την περίοδο του Β Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ λαμβάνει μέτρα για την βελτίωση της λειτουργίας της. Καθώς είμαστε υπεύθυνοι για την σωστή διαχείριση των χρημάτων των Αμερικανών φορολογουμένων, ο στόχος μας είναι να συμμορφωθούμε απόλυτα με τα προβλεπόμενα από τον λογιστικό έλεγχο για το οικονομικό έτος 2018, είπε η ίδια.

Περισσότερα στη κατηγορία Ειδήσεις
Η Κομισιόν αναμένεται να ανακοινώσει τη στρατηγική διεύρυνσης προς τα Δυτικά Βαλκάνια

Τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προοπτική ένταξης των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ, αναμένεται να υιοθετήσει το...

Close