Στους Έλληνες έχουν εξουσία οι Αθηναίοι, στους Αθηναίους εγώ, σ' εμένα η γυναίκα μου, στη γυναίκα μου το παιδί. Έτσι ο γιος μου έχει την ανώτατη εξουσία στην Ελλάδα. Θεμιστοκλής  (Αθηναίος πολιτικός & στρατιωτικός )  525-461 π.Χ.

ΗΠΑ: 250 παιδιά μεταναστών απομακρύνθηκαν από κέντρο κράτησης όπου ζούσαν σε άθλιες συνθήκες

25 Ιουνίου, 2019

Περίπου 250 παιδιά μεταναστών απομακρύνθηκαν από έναν υπερπλήρες κέντρο κράτησης της συνοριοφυλακής στο Τέξας, όπου δικηγόροι είχαν καταγγείλει ότι κρατούνταν επί εβδομάδες σε άθλιες συνθήκες χωρίς αρκετό νερό και τρόφιμα.

Η Έβελιν Στάουφερ, εκπρόσωπος της υπηρεσίας Υγείας και Διαχείρισης Ανθρώπινων Πόρων (HHS), δήλωσε ότι 249 παιδιά μεταφέρθηκαν από τις εγκαταστάσεις αυτές στο Κλιντ του Τέξας σε κέντρα που διαχειρίζεται η υπηρεσία.

Δικηγόροι που έλαβαν άδεια από δικαστές να επισκεφθούν το κέντρο κράτησης στο Κλιντ, που βρίσκεται κοντά στο Ελ Πάσο, δήλωσαν ότι είδαν περισσότερα από 300 παιδιά να κρατούνται σε άθλιες συνθήκες και να είναι «πολύ παραμελημένα».

Εξήγησαν ότι είδαν νήπια χωρίς πάνες να τα φροντίζουν άλλα παιδιά. Ένας από τους δικηγόρους κατήγγειλε ότι τα παιδιά «ήταν κλεισμένα σε αυτά τα φρικτά κελιά, όπου υπάρχει μία ανοικτή τουαλέτα στη μέση του δωματίου και εκεί τρώνε και κοιμούνται».

Εξάλλου τα παιδιά δεν είχαν αρκετό φαγητό, καθαρά ρούχα, οδοντόβουρτσες, ενώ δεν έκαναν μπάνιο και κάποια από αυτά ήταν αναγκασμένα να κοιμούνται στο τσιμεντένιο πάτωμα.

Read previous post:
Tο γκολ όνειρο του Φαν Μπάστεν

Ιστορική ημερομηνία είναι η 25η Ιουνίου 1988, για το ολλανδικό ποδόσφαιρο.

Close