Είναι κρίμα που για να γίνεις καλός πατριώτης πρέπει να γίνεις εχθρός της υπόλοιπης ανθρωπότητας - Βολταίρος

«Ηouse Βitcoins» από Cyril Lancelin

13 Ιανουαρίου, 2022

Ανέκαθεν γοήτευε τον Cyril Lancelin το σύνορο μεταξύ πραγματικότητας και ψηφιακού κόσμου, το οποίο μας επιτρέπει να ονειρευόμαστε το αδύνατο. Στην εγκατάσταση «House Bitcoins» παρουσιάζει τον γάμο μεταξύ των δύο κόσμων, χρησιμοποιώντας το πλέον αφηρημένο νόμισμα και αναπαριστώντας το σε «ρευστοποιημένη» μορφή.
 
Ο Γάλλος εικαστικός μετέτρεψε το αφηρημένο κρυπτονόμισμα σε ένα συμβολικό σχήμα και δομικό στοιχείο και δημιούργησε ένα σπίτι το οποίο ανοίγει στο περιβάλλον του χάρη στην περιστρεφόμενη πρόσοψή του από κέρματα (https://www.youtube.com/watchv=NUbPFBUbLa8). Με αυτό το πρότζεκτ, ο Lancelin καλεί τους θεατές να στοχαστούν κατά πόσον νέες ευκαιρίες χρηματοδότησης θα γεννήσουν νέες ιδέες στον σχεδιασμό οικιών.
 
«Τα κρυπτονομίσματα προέρχονται από τον αφηρημένο κόσμο, αλλά είναι μια μεγάλη ευκαιρία να χρηματοδοτηθούν κάποια ψηφιακά αρχιτεκτονικά πρότζεκτ ώστε να γίνουν μέρος του πραγματικού κόσμου» υπογράμμισε ο Γάλλος εικαστικός. «Το “House Bitcoins” είναι μέρος αυτού του ταξιδιού. Είναι σε αυτή την τροχιά, ξεκινώντας ως ψηφιακή ιδέα που έρχεται από το μετα-σύμπαν αλλά είναι έτοιμη να οικοδομηθεί με παραδοσιακά υλικά για να γίνει μια μοναδική εμπειρία σε αυτή τη μεταβατική περίοδο στην οποία βρισκόμαστε» πρόσθεσε.
 
Το σπίτι έχει ως βάση μια σχάρα πάνω στην οποία μεγάλα bitcoin λειτουργούν ως δομικά στοιχεία και ως χωρίσματα. Ο χαρακτήρας της δομής είναι «ανοικτός», καθώς ενσωματώνει μια πρόσοψη περιστρεφόμενων κερμάτων που ανοίγει στο περιβάλλον (https://www.instagram.com/p/CX1O3Z9qpGg/).