Γενναιοδωρία είναι να δίνεις περισσότερα από όσα μπορείς. Υπερηφάνεια είναι να παίρνεις λιγότερα από όσα χρειάζεσαι. - Χαλίλ Γκιμπράν, 1883-1931, Λιβανοαμερικανός ποιητής & φιλόσοφος

#HomeToVote: Κάνουμε το ταξίδι, για να μη είναι αναγκασμένες να το κάνουν εκείνες

25 Μάιος, 2018

Χιλιάδες, πολλές χιλιάδες Ιρλανδοί φθάνουν από τις τέσσερις γωνιές του πλανήτη στην χώρα τους για να ψηφίσουν υπέρ του δικαιώματος στην άμβλωση, για την κατάργηση της 8ης τροπολογίας που αναγκάζει δεκάδες χιλιάδες Ιρλανδές να ταξιδεύουν για να εξασφαλίσουν ιατρική φροντίδα. 
#HomeToVote: κάνουμε το ταξίδι, για να μη είναι αναγκασμένες να το κάνουν εκείνες.
Το Twitter έχει πλημμυρίσει από μηνύματα, φωτογραφίες και βίντεο ανθρώπων που φθάνουν στην Ιρλανδία για να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα ελπίζοντας ότι θα βοηθήσουν να περάσει «this mother*ucker στον 21ο αιώνα». 
Ανθρωποι προσφέρονται να πληρώσουν αεροπορικά εισιτήρια για αγνώστους, άνθρωποι που προσφέρουν δωρεάν μετακινήσεις με το αυτοκίνητο προς και από αεροδρόμια, άνθρωποι που καλωσορίζουν την ιρλανδική διασπορά στα ιρλανδικά αεροδρόμια. 
«Μία απόφαση της τελευταίας στιγμής για να πάω #hometovote για την κατάργηση της 8ης τροπολογίας. Δεν υπάρχουν θέσεις στις πτήσεις για το Λονδίνο, έτσι έχω 4 ώρες τρένο, 4 ώρες αναμονή και 3 ώρες φέρι για να φθάσω και να ψηφίσω, πράγμα που είναι βόλτα στο πάρκο σε σύγκριση με το ταξίδια που κάνουν οι Ιρλανδές κάθε μέρα προς το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες χώρες».
Ερχονται από το Λος Αντζελες, την Αυστραλία, το Βιετνάμ, την Αργεντινή, από ολόκληρη την Ευρώπη…
«Ταξιδεύω από τον Λος Αντζελες για το Δουβλίνο και σκέφτομαι κάθε γυναίκα που αναγκάσθηκε να ταξιδέψει για να έχει ιατρική περίθαλψη…»
«Είναι σαν να βγήκε από την κελτική μυθολογία. Μία κατάρα σε γενιές ιρλανδών γυναικών που τις αναγκάζει να φεύγουν από την χώρα τους την ώρα της πιο απελπισμένης ανάγκης. Ετσι δέκα χιλιάδες γυναίκες ακούν τις φωνές τους, κινητοποιούνται και επιστρέφουν για να βοηθήσουν να φύγει η κατάρα από την γη τους».

 

Read previous post:
«Ένεση» 9 εκατ. ευρώ της Περιφέρειας Αττικής στα νοσοκομεία της Β.Αθήνας

Την ουσιαστική συμβολή της Περιφέρειας Αττικής, αφενός στον εκσυγχρονισμό των νοσοκομείων, αφετέρου στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους...

Close